από το Περιστύλιο…

Η νεοεισελθείσα βουλευτής έδειχνε… μουτρωμένη και ενοχλήθηκε όταν της ζητήθηκε να υπογράψει το σχετικό πρακτικό, όπως έσπευσαν να κάνουν οι υπόλοιποι συνάδελφοί της. Γρήγορα ωστόσο κατάλαβε ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και έβαλε την υπογραφή της. Μαζί με τους τρεις νέους συναδέλφους της, που ορκίστηκαν στη θέση παραιτηθέντων ή βουλευτών που πήραν τον δρόμο για την Ευρωβουλή, σταυροκοπήθηκαν έκπληκτοι και οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα βουλευτές, βλέποντας την κ. Ανδριοπούλου να… δυστροπεί με το που πάτησε το πόδι της στη Βουλή.

Κάτι τέτοια κάνουν και μετά αναρωτιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πάνε από το κακό στο χειρότερο… Το χειρότερο ωστόσο είναι ότι παραμένουν αμετανόητοι.

νΦορτσάτος επέστρεψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στα θερινά τμήματα της Βουλής, όπου σκοπεύει να πυκνώσει τις παρεμβάσεις του. Το περιβάλλον του διοχετεύει ότι είναι αποφασισμένος να μην κάνει φέτος διακοπές ούτε καν το διάστημα του Αυγούστου που θα είναι κλειστή η Βουλή και ότι θα επιλέξει τις σύντομες αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα.

Η πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή μετά το ευνοϊκό για το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν κατά την ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου για την πορεία του προϋπολογισμού και τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών. Ο κ. Παπαθανασίου ξεκίνησε την τοποθέτησή του. Η Λούκα Κατσέλη τον διέκοψε ζητώντάς του να περιμένουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που θα κατέφθανε σε τρία λεπτά. Και πράγματι έφτασε αφού εξάντλησε το ακαδημαϊκό τέταρτο και κάθισε δίπλα στη Λούκα που φρόντισε να του κρατάει τη θέση…

Στη συνεδρίαση έγινε λίγο «της τρελής» όταν ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φορτώνει το οικονομικό της Βατερλώ στη διεθνή οικονομική κρίση και ο κ. Παπαθανασίου απάντησε ότι δεν κατέθεσε καμία πρόταση και ότι ήρθε απλά στην Επιτροπή για να διαβάσει μια ομιλία που του έγραψαν (!).

Μόνο που ο κ. Παπανδρέου δεν έμεινε για να τον ακούσει να απαντά. Γύρισε επιδεικτικά την πλάτη του και βγήκε από την αίθουσα μαζί με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν το παρών γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα.

νΤα ονόματα των πρώην προέδρων της Βουλής θα δοθούν στο Εντευκτήριο αλλά και σε αίθουσες συνεδριάσεων επιτροπών της Βουλής. Ετσι το Εντευκτήριο θα πάρει το όνομα του Κων. Παπακωνσταντίνου, η αίθουσα «150» του Δ. Παπασπύρου, η αίθουσα «151» του Γ. Αλευρά και η αίθουσα 223 του Αθ. Τσαλδάρη. Η κεντρική άλλωστε αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής ονομάζεται «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος και της Βουλής και της Εθνοσυνέλευσης του 1924.

Για την απόφαση της διάσκεψης των προέδρων ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

«Τους είπες ότι θα δοθούν και τα ονόματά μας;», τον διέκοψε γελώντας ο πρώην πρόεδρος Απόστολος Κακλαμάνης. «Μετά από ογδόντα χρόνια δηλαδή, γιατί εμείς και η κ. Μπενάκη σκοπεύουμε να φτάσουμε τα 150»!

Ο κ. Σιούφας φυσικά υπερθεμάτισε στο ότι οι πρόεδροι της Βουλής έχουν γερό σκαρί και αντέχουν τις κακουχίες…

νΕπιχείρηση… σκούπα στην αίθουσα των δημοσιογράφων. Πετάχτηκε η χαρτούρα και μαζί με αυτήν τα πάσης φύσεως έντομα που ήταν ενταφιασμένα σε ατέλειωτες στοίβες από κούτες με τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών. Το πρόβλημα ωστόσο δύσκολα θα λυθεί αν δεν αποφασιστεί να δημοσιοποιούνται σε ηλεκτρονική μορφή.

Ο κ. Σιούφας λέει ότι θα το εξετάσει. Είπε επίσης ότι στο πρόγραμμα βρίσκεται και η αναμόρφωση της αίθουσας των δημοσιογράφων που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ στα πρότυπα της αίθουσας Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μιλάμε για μεγαλεία…

νΓια την υπόθεση της Ζήμενς ρωτούσε τον υπουργό Δικαιοσύνης ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης και κατέληξαν να αντιπαρατεθούν για την τακτική της στρουθοκαμήλου και τα… οπίσθιά της. «Η αρχική γραμμή, η γραμμή της κυβερνήσεως, ήταν η γραμμή της στρουθοκαμήλου: Χώνουμε το κεφάλι στην άμμο και έτσι είναι σαν να μη συμβαίνει τίποτα γύρω μας», είπε ο κ. Κακλαμάνης.

«Επειδή πολλοί παραλληλίζουν την κατάσταση με την κατάσταση της στρουθοκαμήλου και την κεφαλή της επιτρέψτε μου να πω ότι το επικίνδυνο σημείο της στρουθοκαμήλου δεν είναι η προστατευμένη εντός της άνω κεφαλή της αλλά τα εις τον αέρα ευρισκόμενα οπίσθιά της» (!), παρατήρησε ο κ. Δένδιας.

Η απάντηση Κακλαμάνη ήταν όμως… καταπέλτης: «Προσέξτε και αυτά, διότι κάποιοι μπορεί να χαϊδεύουν τα πισινά και να μην το καταλαβαίνετε»!


Σχολιάστε εδώ