Αλώβητη από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ η Αυτόνομη Παρέμβαση

Οι δραματικές εξελίξεις σε ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μην επηρεάζουν τη λειτουργία της συνδικαλιστικής παράταξης του χώρου, Αυτ. Παρέμβαση. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν δύο στελέχη της παράταξης, οι Αλ. Καλύβης και Γ. Σπινάσας που διαβεβαιώνουν ότι η παράταξη διαθέτει συνοχή, αυτονομία και δεν επηρεάζεται από κομματικές αναταράξεις. Παράλληλα, προγραμματίζει εντός των ημερών συνεδρίαση της γραμματείας με επικεφαλής τον Γ. Γαβρίλη «όχι για να ασχοληθεί με την κρίση που ξέσπασε σε ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα στις ευρωεκλογές, αλλά για να ασχοληθεί με επίκαιρα προβλήματα όπως είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε βάρος των εργαζομένων, οι (νέες) αποφάσεις της ΕΕ για περιορισμό εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, το θέμα των μεταναστών και λαθρομεταναστών κ.λπ.
Οι εκπρόσωποι της Αυτ. Παρέμβασης θεωρούν ότι η παράταξη «ξεπέρασε το θέμα των Τάσεων και η δράση της χαρακτηρίζεται από συλλογικότητα και ενιαίες τοποθετήσεις που οδηγούν σε κοινές αποφάσεις». Μάλιστα:
Ο υπεύθυνος της Αυτ. Παρέμβασης του δημοσίου τομέα Ηλ. Βρεττάκος (και αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ) μας υπογραμμίζει ότι «ειδικά τις δύσκολες αυτές μέρες, συνδικαλιστικά στελέχη, όσο και απλοί συνδικαλιστές, έχουν αποδυθεί σε μια τεράστια προσπάθεια προκειμένου να αποφευχθούν άλλες πληγές στο εσωτερικό της παράταξης…».
Το σύνολο των συνδικαλιστικών στελεχών της Αυτ. Παρέμβασης δηλώνουν ότι αιφνιδιάστηκαν όπως και τα στελέχη του ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ από την ενέργεια του κ. Αλ. Αλαβάνου να ανακοινώσει την παραίτησή του, ενώ απέφυγαν να προβούν σε δηλώσεις και προβλέψεις ως προς την τελική έκβαση των ζυμώσεων που συντελούνται στον πολιτικό τους χώρο.


Σχολιάστε εδώ