Αλλαγές σε διοικήσεις Οργανισμών

Ριζικές αλλαγές αναμένονται τις αμέσως επόμενες μέρες ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας, στις διοικήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κατάλογος των υποψηφίων να… πάνε σπίτι τους είναι μακρύς και θα αφορά τρεις κυρίως κατηγορίες: Πρώτον, όσους διοικητές και μέλη διοικητικών συμβουλίων έχουν παραμείνει στις θέσεις τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τις συνήθεις σ’ αυτές περιπτώσεις «παρενέργειες» και δυσλειτουργίες. Δεύτερον, όσους επικεφαλής οργανισμών απέτυχαν στο έργο τους και πρέπει να αντικατασταθούν προκειμένου να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα τα οποία θα μπορέσουν να προωθήσουν τις κυβερνητικές επιλογές. Και τρίτον, όσους διοικητές έχουν προκαλέσει με τη συμπεριφορά τους την οργή βουλευτών-στελεχών, αλλά και απλών ψηφοφόρων της κυβερνητικής παράταξης.
Οι αλλαγές έχουν δρομολογηθεί με οδηγίες του Μαξίμου και κινούνται στη λογική των δημόσιων δηλώσεων του πρωθυπουργού. Το ερώτημα είναι αν στον κατάλογο αυτό θα περιληφθούν πρόσωπα όπως ο πρόεδρος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος, ο οποίος αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ή ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος, για τον οποίο το Μαξίμου δέχεται σταθερά τις διαμαρτυρίες βουλευτών, όχι τόσο για την πολιτική που ακολουθεί η Κρατική Τηλεόραση όσο για την προσωπική συμπεριφορά του. Παράλληλα, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για την τύχη του Π. Βουρλούμη, η παραπομπή του στη Δικαιοσύνη ωστόσο δυσκολεύει το ενδεχόμενο απομάκρυνσής του από το τιμόνι του ΟΤΕ.
Στο πακέτο των αλλαγών δεν πρέπει λογικά να περιλαμβάνονται και διοικητές Τραπεζών, εκτός κι αν αντικατασταθούν μεμονωμένα μέλη των διοικητικών συμβουλίων.


Σχολιάστε εδώ