125.173 νέες προσλήψεις τον Μάιο!

«Καλά νέα» για τον μήνα Μάιο στο μέτωπο των προσλήψεων – απολύσεων ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ ενώ κάμψη της αγοράς εργασίας το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου του 2009, προαναγγέλλει έρευνα της εταιρείας Manpower. Συγκεκριμένα:

Με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ:

Τον Μάιο έγιναν 125.173 αναγγελίες πρόσληψης, 45.492 καταγγελίες συμβάσεων και 27.287 οικειοθελείς αποχωρήσεις, με συνέπεια στο ισοζύγιο της απασχόλησης να προκύπτουν 52.394 νέες θέσεις εργασίας.

Αντιθέτως, σε έρευνα που διεξήγαγε η Manpower μεταξύ 750 εργοδοτών τα αποτελέσματα δείχνουν ότι:

• Το 12% των εργοδοτών θα προχωρήσουν σε προσλήψεις το επόμενο τρίμηνο, το 19% σκοπεύει να προχωρήσει σε απολύσεις και το 66% αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στον αριθμό των ατόμων που απασχολεί.

Οι τομείς, όπου οι προοπτικές απασχόλησης παρουσιάζονται βελτιωμένες, είναι του Δημοσίου και των Κοινωνικών Υπηρεσιών με αύξηση της τάξης των 5 ποσοστιαίων μονάδων.

Κάμψη, σύμφωνα με την ίδια εταιρεία, αναμένεται να σημειώσει η αγορά εργασίας και στις δύο γεωγραφικές περιφέρειες που συμμετείχαν στην έρευνα, καθώς:

– Οι προοπτικές απασχόλησης διαμορφώνονται στο -5% για την ευρύτερη Αττική και το -9% για τη Β. Ελλάδα.

Μεγαλύτερη κάμψη, της τάξεως των 42 και 30 ποσοστιαίων μονάδων, καταγράφεται στους τομείς της μεταποίησης και των κατασκευών, με τις προοπτικές απασχόλησης να διαμορφώνονται στα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά των -25% και -15% αντιστοίχως.

Στον τουριστικό τομέα, οι προοπτικές απασχόλησης (+17%) είναι οι υψηλότερες που καταγράφονται για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, παρότι, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, παρουσιάζονται μειωμένες κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Η Manpower δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού. Ιδρύθηκε το 1948 με κύκλο εργασιών 22 δισ. δολαρίων.


Σχολιάστε εδώ