Τα 500 εκατ. ευρώ δεν απέτρεψαν την οργισμένη αγροτική ψήφο!

Να ερμηνεύσουν την αγροτική ψήφο προσπαθούν στη Νέα Δημοκρατία. Δεν περίμεναν στη Ρηγίλλης, μετά το πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ, ότι και οι αγρότες της Θεσσαλίας θα τους έστελναν μήνυμα. Βέβαια, αν άκουγαν τον βουλευτή Λάρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο που, εδώ και καιρό, χτυπούσε «καμπανάκια» μαζί με άλλους βουλευτές της Περιφέρειας, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ακόμη και στο παραπέντε της ομιλίας Καραμανλή στη Λάρισα μαθαίνουμε ότι ο Μάξιμος έστελνε σημειώματα με αναγκαίες κινήσεις για την αναστροφή του κλίματος.
«Τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά αν είχαμε γρηγορότερα αντανακλαστικά. Είχα επισημάνει από νωρίς τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο» σημειώνει με νόημα σε δήλωσή του στο «ΠΑΡΟΝ» ο λαρισαίος βουλευτής, που αναγνωρίζεται από τον αγροτικό κόσμο για τις παρεμβάσεις του. Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο: «Η πτώση των ποσοστών στη Θεσσαλία, πέραν του γενικότερου κλίματος για λάθη ή συμπεριφορές που πλήγωσαν τον κόσμο της παράταξης, οφείλεται και σε λανθασμένες τακτικές που δημιούργησαν αρνητικές εντυπώσεις: Πρώτον, γιατί δεν εξαιρέθηκαν από το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης οι περίπου 70.000 συνταξιούχοι αγρότες; Δεύτερον, υπήρξε δέσμευση για τους κτηνοτρόφους να ενταχθούν στο πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ και τελικά εξαιρέθηκαν. Τρίτον, δεν υπήρχαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές σε εκλόγιμες θέσεις που να γνωρίζουν τα αγροτικά θέματα και αυτό όταν το 40% του κοινοτικού προϋπολογισμού κατευθύνεται στον αγροτικό τομέα».
Ο Νεοδημοκράτης βουλευτής κάνει ένα βήμα παραπέρα και υποστηρίζει ότι «πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι κοινωνικές ομάδες και να υπάρχει σταυροδοσία, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, για να επιλέγουν οι αγρότες ποιος θα τους εκπροσωπεί στο Ευρωκοινοβούλιο». Μάλιστα, δεν κρύβει ότι τις προτάσεις αυτές θα τις θέσει στα όργανα του κόμματός του όταν γίνει η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.


Σχολιάστε εδώ