Σύνδεση με το «ψευδο- κράτος»

Την ώρα που η ατμοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Κατεχομένων στην Κύπρο και της Συρίας συνεχίζεται απρόσκοπτα, παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της Δαμασκού προς παράγοντες της Κύπρου (και ειδικότερα προς τον Β. Λυσσαρίδη (φωτό) ως τον στενά συνδεδεμένο με το καθεστώς Άσαντ), αρχίζουν τώρα δρομολόγια και μεταξύ Κατεχομένων και Ισραήλ! Και συγκεκριμένα, μεταξύ Χάιφας και Αμμοχώστου.

Ήδη έχει τεθεί μεγάλο κρουαζιερόπλοιο στη διάθεση κοινοπραξίας Ισραηλιτών και Τουρκοκυπρίων με παρέμβαση της Τουρκίας προς το Τελ Αβίβ, η κυβέρνηση του οποίου κλείνει τα μάτια, κατά το πρότυπο και της Δαμασκού. Κάτι που προάγει σιωπηρές προσπάθειες για την αναβάθμιση του «ψευδοκράτους» σε «μη αναγνωρισμένο κράτος» τύπου Ταϊβάν. Κι αυτό αποτελεί τώρα τον εναλλακτικό στρατηγικό στόχο της Άγκυρας, εάν οι συνομιλίες που διεξάγονται καταρρεύσουν.

Πέραν των πιο πάνω, προάγονται και προσπάθειες (που τείνουν να τελεσφορήσουν) για την αεροπορική σύνδεση των Κατεχομένων με το Ισραήλ, μέσω αερολιμένος της ανατολικής Τουρκίας. Κάτι που ήδη γίνεται με τη Βρετανία,από την οποία πτήσεις των λεγομένων τουρκοκυπριακών αερογραμμών εκτελούν καθημερινά σχεδόν δρομολόγια μέσω Κωνσταντινουπόλεως. Κι αυτό ενώ αναμένεται απόφαση του βρετανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου σε προσφυγή του «ψευδοκράτους» για τη διενέργεια απευθείας πτήσεων χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς.

Όσον αφορά όμως το Ισραήλ πρέπει να λεχθεί ότι ισραηλινοί κεφαλαιούχοι, πραγματοποιούν ήδη τεράστιες επενδύσεις (κυρίως σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις) στα Κατεχόμενα, ενώ κατά εκατοντάδες οι εξ Ισραήλ τουρίστες κατακλύζουν το «ψευδοκράτος». Κυρίως ελκόμενοι από τα καζίνα του, μερικά των οποίων λειτουργούν με σύμπραξη εβραϊκών εταιρειών.


Σχολιάστε εδώ