Συμφωνήστε σε κοινή γραμμή για τη λαθρομετανάστευση

Που έχουν επιπτώσεις όχι μόνο στον κοινωνικό ιστό της χώρας αλλά και στη διαβίωση των πολιτών. Ακόμη και των νόμιμων μεταναστών. Με αποτέλεσμα, τα κρούσματα αυτοδικίας να αυξάνονται!

Η κυβέρνηση αποφάσισε κάποια μέτρα. Που βέβαια δεν λύνουν το πρόβλημα. Χρειάζεται πιο θαρραλέα αντιμετώπιση. Και αποφάσεις που θα αποτρέψουν την είσοδο λαθρομεταναστών.

Ως υπεύθυνοι ηγέτες, κύριε Καραμανλή και κύριε Παπανδρέου, πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν. Να προχωρήσετε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Ήδη είναι αργά. Και η κάθε παραπέρα καθυστέρηση θα έχει τραγικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες. Την Πέμπτη και την Παρασκευή συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πριν πάτε στις Βρυξέλλες, κύριε Καραμανλή, καλέστε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσπαθήστε να βρείτε μαζί έναν κοινό παρονομαστή στα τεράστια προβλήματά της λαθρομετανάστευσης. Υιοθετήστε μια ενιαία θέση που θα ενισχύει και τους δυο σας. Και έτσι θα έχετε, κύριε πρωθυπουργέ, ένα ισχυρό χαρτί απέναντι στους ομολόγους σας στη Σύνοδο Κορυφής… Ότι εκφράζετε το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, για να απαιτήσετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει την προστασία των ελληνικών συνόρων, που είναι και σύνορά της.

Μια τέτοια κοινή γραμμή θα έχει τη συναίνεση ολόκληρου του λαού. Που ζει στο πετσί του τα τεράστια προβλήματα, τις αγωνίες από την ανασφάλεια που έχει δημιουργήσει η λαθρομετανάστευση.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που σας χωρίζουν, κύριε Καραμανλή και κύριε Παπανδρέου. Υπάρχουν όμως και πολλά στα οποία έχετε περίπου ταυτόσημες απόψεις. Προχωρήστε λοιπόν με μια φωνή στις Βρυξέλλες. Μένουν τέσσερις μέρες για τη Σύνοδο Κορυφής. Αξιοποιήστε την ευκαιρία που έχετε. Μην αφήσετε να χαθεί. Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο… Δείξτε ότι για όλους μας πάνω απ’ όλα είναι ο τόπος μας…

Ακόμη όμως κι αν δεν υπάρξει αυτή η συνάντηση πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί δεν τους αφήνει να ξεκολλήσουν το περιβόητο πολιτικό κόστος, τότε, κύριε Καραμανλή, όλο το βάρος πέφτει σ’ εσάς. Δεν πρέπει να φύγετε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αν η ΕΕ δεν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων μας! Έχετε ένα μεγάλο όπλο στα χέρια σας. Ότι η Ελλάδα δεν μπορεί ν’ αντέξει άλλο τα εκατομμύρια των πεινασμένων. Και άλλη λύση δεν έχει παρά ν’ ανοίξει τα σύνορά της, και τότε το πρόβλημα θα το έχουν αυτοί… Με άδεια χέρια δεν μπορείτε να επιστρέψετε, κύριε Καραμανλή.


Σχολιάστε εδώ