Στο «Μητσοτακαίικο» φορτώνουν την ήττα…

ΒΑΡΥ ΚΙ… ΑΣΗΚΩΤΟ παραμένει το κλίμα για την Ντόρα Μπακογιάννη στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης, καθώς αρκετά στελέχη της αποδίδουν ευθύνες για το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής. Υπουργοί και βουλευτές, που βρέθηκαν στην περιφέρεια για τις εκλογές, μεταφέρουν την οργή των ψηφοφόρων για την υπουργό Εξωτερικών, την οποία κατηγορούν ότι με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Καραβέλα «συνέβαλε» στο να αυξηθεί η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ. Οι πιο κακοπροαίρετοι εξ αυτών, μάλιστα, διακρίνουν σκοπιμότητες πίσω από τις κινήσεις της, που τις συνδέουν με τις… στενές της σχέσεις με τη Ζήμενς.
Στην ευρύτερη οικογένεια Μητσοτάκη επικρατεί εκνευρισμός για το κλίμα που διαμορφώνεται, καθώς αντιλαμβάνονται ότι μπορεί να έχει καταλυτικές επιπτώσεις στις προσωπικές φιλοδοξίες της Ντόρας. Γι’ αυτό άλλωστε υπήρξε μια σημαντική κινητικότητα από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη τις ημέρες πριν και μετά τις εκλογές, ο οποίος κινήθηκε και κινείται παρασκηνιακά για να αναχαιτίσει τα «πυρά» σε βάρος της κ. Μπακογιάννη, συνομιλώντας με εκδοτικούς και πολιτικούς παράγοντες.
Παράλληλα, η ίδια η υπουργός Εξωτερικών εμφανίσθηκε απολογητική και εκνευρισμένη στις αναρίθμητες τηλεοπτικές της συνεντεύξεις, θεωρώντας ότι το αρνητικό κλίμα ενισχύεται από το εσωτερικό του κόμματος, ακόμη και της κυβέρνησης.
Επίσης, δεν αποδέχεται τις ευθύνες που της αποδίδουν για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ δεν κρύβει τη δυσφορία της -χωρίς να τη δημοσιοποιεί ωστόσο- για το γεγονός ότι η κυβέρνηση η ο πρωθυπουργός δεν αντέκρουσαν με κάποιον τρόπο την κριτική που της ασκείται.
Το… διέπραξε όμως δημόσια ο Κυρ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι η υπόθεση Καραβέλα δεν επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα και ότι στις εκλογές «χάσαμε όλοι, έχασε η κυβέρνηση, έχασε ο Καραμανλής»!
Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι η οικογένεια Μητσοτάκη είναι ανάστατη και αγωνιά για το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία και ποιο θα είναι το κόστος για τη κ. Μπακογιάννη.


Σχολιάστε εδώ