στα ενδότερα των ομάδων

=Χαμός γίνεται σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό με τους διάφορους μάνατζερ που προτείνουν τον έναν παίκτη μετά τον άλλον. Οι περισσότεροι εκπρόσωποι ποδοσφαιριστών είναι χρόνια στην πιάτσα και έχουν αντιληφθεί πόσο εξιτάρει τους «ερυθρόλευκους» να πάρουν παίκτη που ενδιαφέρει τους «πράσινους» και αντίστροφα.

=Έτσι, όταν διαπιστώνουν τον προβληματισμό των παραγόντων της μίας ή της άλλης ομάδας για να καλύψουν τις απαιτήσεις των παικτών, αμέσως βάζουν στο κόλπο και τον «αιώνιο» αντίπαλο. Με προφανή στόχο να ιντριγκάρουν τους παράγοντες των δύο ομάδων και να εξασφαλίσουν για τον πελάτη τους τα χρήματα που επιθυμούν.

=Είναι πολλές οι περιπτώσεις, στις οποίες οι μάνατζερ έκαναν τέτοιες κινήσεις. Ακόμα και η εμπλοκή στο θέμα του Μπομπό αποδίδεται από κάποιους στον Πειραιά στα κόλπα του Χουάν Φίχερ, του ουρουγουανού ατζέντη, ο οποίος κινεί τα νήματα στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο.

=«Αν είχε ξεκόψει από την πρώτη στιγμή στον Αντωνίου ότι ο παίκτης θα έρθει στον Ολυμπιακό, τότε θα του είχε κόψει τον αέρα. Αλλά δεν το έκανε και γι’ αυτό επιμένει ο Παναθηναϊκός να διεκδικεί τον Μπομπό μέσω της Μπεσίκτας», λένε στον Πειραιά. Μπορεί και να ‘χουν δίκιο.

=Ένας μάνατζερ, πάντως, το είπε ξεκάθαρα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού. «Πάρτε τον Κρουζ επειδή τον θέλει πολύ ο Παναθηναϊκός και έτσι θα τους δημιουργήσετε σοβαρό πρόβλημα», προέτρεψε τους «ερυθρόλευκους» ο ατζέντης του αργεντινού επιθετικού.

=Οι Πειραιώτες, βέβαια, αδιαφόρησαν για τον Κρουζ. Κυρίως λόγω ηλικίας, καθώς προτιμούν παίκτες που μπορούν να μεταπωληθούν σε ένα ή δύο χρόνια.

=Αλλά η προτροπή του Τσουπεσμίλερ δείχνει τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας των μάνατζερ. Οι οποίοι, όπως προανέφερα, έχουν αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται στην Ελλάδα και προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την κόντρα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

=Στον Πειραιά, πάντως, δεν καίγονται ιδιαίτερα να προσεγγίσουν παίκτη που ενδιαφέρει τους «πράσινους». Κυρίως επειδή έχουν εμπιστοσύνη στο δικό τους σκάουτινγκ.

=Όπως, άλλωστε, δείχνουν οι ενέργειές τους, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρχίσει ήδη να ετοιμάζουν την επόμενη φουρνιά. Ο Ολυμπιακός προσεγγίζει νεαρούς Βραζιλιάνους με προοπτικές, τους κλείνει με ελάχιστα χρήματα και τους αφήνει στις ομάδες τους να ψηθούν και να αναδειχθούν.

=Υπάρχουν ήδη δύο πιτσιρικάδες, για τους οποίους ελπίζουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ότι μπορούν να αποτελέσουν τον νέο Καστίγιο. Να φτάσουν, δηλαδή, στο επίπεδο του Νέρι και κάποια στιγμή να πουληθούν σε ομάδα του εξωτερικού με πολλά, πάρα πολλά, ευρώ.

=Επειδή αναφέρθηκα στον Καστίγιο, φούντωσε εκ νέου η φημολογία για τον δανεισμό του στον ΠΑΟΚ. Από το περιβάλλον του παίκτη, όμως, προκύπτει η άρνησή του να παίξει σε άλλη ομάδα πλην του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού.

=Ο Καστίγιο θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά μόνο σε υψηλό επίπεδο. Και κυρίως στην Αθήνα για να βρίσκεται μαζί με τους φίλους του και τους ανθρώπους του.

=Αλλά βλέπει πλέον και προς το Μεξικό και την Ισπανία, καθώς φοβάται μήπως πάρει η καριέρα του την κάτω βόλτα. Υπάρχει, άλλωστε, και η προβληματική πορεία που πραγματοποιεί το Μεξικό στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και όλα πάνε στραβά στον Νέρι.

=Ο Γκαγκάτσης, πάντως, δεν αφήνει το θέμα. Διατηρεί, άλλωστε, εξαιρετικές σχέσεις με τον Καστίγιο από την εποχή που τον έψηνε να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.

=Προσπάθεια που έπεσε στο κενό εξαιτίας των διεθνών, οι οποίοι έθεσαν βέτο και μπροστά στην έκρηξη των αποδυτηρίων ο Γκαγκάτσης έκανε πίσω. Διατήρησε, όμως, την επαφή του με τον Καστίγιο, τον οποίο εκτιμά ιδιαίτερα.

=Γι’ αυτό ασχολήθηκε με την περίπτωσή του όταν επέστρεψε στον ΠΑΟΚ. Ο Γκαγκάτσης γνωρίζει από ποδόσφαιρο και θεωρεί την ταχύτητα βασικό συστατικό για την επιτυχία.

=Από την άλλη, βλέπει και το εμπορικό κομμάτι. Παίκτες με τα προσόντα του Καστίγιο μπορούν να απογειώσουν τα έσοδα μιας ομάδας, καθώς ο κόσμος λατρεύει το στιλ παιχνιδιού τους, ενώ στην Τούμπα συμπαθούν ιδιαίτερα τους παίκτες που παρουσιάζουν στο γήπεδο συμπεριφορά αλάνας.

=Είχε στυλώσει τα πόδια ο Κώστας Τσακίρης στην υπόθεση του Μάκου, αν και γνώριζε ότι μπορούσε να χάσει τον παίκτη δίχως να πάρει ανταλλάγματα. Πόνταρε, όμως, στη δημόσια δέσμευση του παίκτη ότι δεν θα αξιοποιήσει το λάθος στην ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά και στην επιθυμία του Μπάγεβιτς να δουλέψει από τώρα με τον διεθνή παίκτη.

=Ο Τσακίρης, πάντως, έχει άστρο. Κάθε χρόνο βλέπει τις μεγάλες ομάδες να σφάζονται για να αποκτήσουν τους παίκτες του. Μέσα σε δύο χρόνια που βρίσκεται στον Πανιώνιο έχει πουλήσει τον Σπυρόπουλο, τον Τζιμπούρ και φυσικά τον Μάκο.

=Από πίσω έρχονται ο Εστογιανόφ και ο Μανιάτης. Με τον Ουρουγουανό να ετοιμάζεται για αλλαγή φανέλας απ’ αυτό το καλοκαίρι, καθώς η εμπλοκή του ΠΑΟΚ και η καθυστέρηση του Παναθηναϊκού απογειώνει το κόστος της μεταγραφής και υποχρεώνει όλους τους εμπλεκόμενους να… σπρώξουν τα ρέστα τους.

=Ο Μανιάτης είναι περίεργη περίπτωση. Στη Νέα Σμύρνη φοβούνται μήπως ακολουθήσει τα χνάρια του Μάκου όταν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του τελευταίου.

=Είναι και αυτός ένας από τους λόγους, για τους οποίους αντιστάθηκε τόσο έντονα ο Τσακίρης στην πίεση της ΑΕΚ. Στην οποία πάντως, δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία στους παίκτες του Καινούργιου.

=Κολλητός με τον Μπάγεβιτς είναι ο Βυρωνιώτης. Άρα είναι απόλυτα φυσιολογική η προτίμηση του Ντούσκο σε παίκτες του συγκεκριμένου μάνατζερ.

=Αν και από το περιβάλλον του 61χρονου προπονητή επιχειρείται να περάσει το μήνυμα ότι «εμείς θέλουμε τους συγκεκριμένους παίκτες ανεξάρτητα από τον εκπρόσωπό τους». Επί της ουσίας, δηλαδή, λένε ότι έτυχε να συνεργάζονται οι μεγάλοι στόχοι της ΑΕΚ με τον Καινούργιο.

=Θυμάστε τι λέγαμε για τον Μπουρούση και την απώλεια των διαπραγματευτικών χαρτιών του μετά τα όσα συνέβησαν στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας; Ο διεθνής σέντερ αποτελούσε έναν από τους μεγάλους στόχους του Παναθηναϊκού, αλλά μετά τα επεισόδια στο Βερολίνο το ενδιαφέρον των «πρασίνων» πάγωσε και ο Μπουρούσης έμεινε μόνο με τις προτάσεις από το εξωτερικό, αν και ο ίδιος δείχνει να επιθυμεί την παραμονή του στην Ελλάδα.

=Η περίπτωση του Θεσσαλού δείχνει σε όλους πως ο Ομπράντοβιτς ρίχνει διαρκώς κλεφτές ματιές προς τον Πειραιά. Κι αυτή η διαπίστωση πονοκεφαλιάζει τους «ερυθρόλευκους» και για την υπόθεση Σχορτσιανίτη.

=Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ. Με τη συμπεριφορά τους οι έλληνες παίκτες ξυπνάνε μνήμες από το παρελθόν, όταν όλοι έπαιζαν για τη φανέλα.


Σχολιάστε εδώ