Σε… εργολάβους, πρώην εργαζομένους του, εκχωρεί έργα του ο ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ διαλύεται υπό τις ευλογίες της κυβέρνησης, της διοίκησής του και της αδυναμίας των συνδικαλιστών του να παρέμβουν για να ανατρέψουν την πορεία της πλήρους αποδυνάμωσης του άλλοτε πανίσχυρου Οργανισμού. Εξηγούμαστε με το πιο απλό παράδειγμα:
Τηλεφωνικά καλώδια αποκόπηκαν στη διάρκεια οικοδομικών εργασιών, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας γραμμή γειτονικού σπιτιού (περιοχή Βάρκιζας). Ο ΟΤΕ ειδοποιήθηκε την 1η Ιουνίου. Όταν ύστερα από τρεις μέρες κατέφθασε συνεργείο, δήλωσε αδυναμία αποκατάστασης της βλάβης. Έπειτα από αλλεπάλληλες οχλήσεις μας, υπάλληλος του ΟΤΕ μας ανακοίνωσε ότι θα επιληφθεί του προβλήματος συνεργείο ιδιώτη εργολάβου. «Ένας ιδιώτης έχει μεγαλύτερες τεχνικές δυνατότητες από τον ΟΤΕ;» ήταν η εύλογη απορία μας. Και ο υπάλληλος μουρμούρισε: «Έτσι γίνεται…».
Μάθαμε λοιπόν ότι συνταξιούχοι, κυρίως του Οργανισμού, έχουν στήσει «μαγαζάκια» κατά περιοχές και αναλαμβάνουν «μικροέργα» του ΟΤΕ -προφανώς καλά αμειβόμενοι- χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας και συνεννόησης, χωρίς κανείς να γνωρίζει ποιος είναι ο εργολάβος. Έτσι, τουλάχιστον, πληροφορηθήκαμε. Και ο ΟΤΕ παραμένει εκτός προβλήματος, συνεχίζοντας στο μεταξύ να απολύει προσωπικό, ώστε -αντικειμενικά πια- να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Η αποθέωση της «ελεύθερης αγοράς» και όποιος αντέξει, εφόσον δεν καταπολεμάται η ασυδοσία.


Σχολιάστε εδώ