Νικήτρια η αδιαφορία των πολιτών

Ο λαός πήγε στις κάλπες στις 7-6-08 ανενημέρωτος για την Ευρώπη και εγκλωβισμένος στη σκανδαλολογία και την αχαλίνωτη προπαγανδιστική εσωστρέφεια της αντιπολίτευσης.

Οι εκλογές αυτές δεν έγιναν για την ανάδειξη νέας εθνικής κυβέρνησης, αλλά για την εκπροσώπηση της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα περίμενε κανείς, η προεκλογική περίοδος να είχε αφιερωθεί στην ενημέρωση των πολιτών για τη σημερινή πραγματικότητα της Ε.Ε. και τις μελλοντικές της προκλήσεις. (Καταστατικός χάρτης – οικονομική κρίση-λαθρομετανάστευση, διεύρυνση με νέες χώρες, κ.λπ.).

Αντιθέτως, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσέδωσε στις εκλογές δημοψηφισματικό χαρακτήρα χωρίς να παρουσιάσει καμία αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, βασιζόμενος στον τομέα της σκανδαλολογίας και υποβοηθούμενος με μια απροκάλυπτη και απαράδεκτη προπαγάνδα όλων σχεδόν των ΜΜΕ.

Ξέχασε, βέβαια, τα δικά τους σκάνδαλα, του χρηματιστηρίου, του C4Ι, της Ζήμενς, των οπλικών συστημάτων. Ο λαός όμως θυμάται!

Σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που πλήττει όλα τα κράτη της υφηλίου και κυρίως τις, οικονομικά, ασθενέστερες τάξεις και μέσα σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον με πολεμικές συρράξεις στην ανήσυχη περιοχή μας και την κεντρική Ασία, ο προεκλογικός αγώνας διεξήχθη με παρωχημένα συνθήματα και τακτικές παρελθόντων ετών με αποτέλεσμα το εκλογικό σώμα να είναι απογοητευμένο και προβληματισμένο για την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος.

Και δεν έφτανε η δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ, είχαμε και την αχαλίνωτη μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ καθώς και την εμφάνιση των σοβαροφανών δημοσκοπικών εταιρειών με τα κατευθυνόμενα πανομοιότυπα αποτελέσματα που δημιούργησαν κατάσταση πρωτόγνωρη για τη χώρα.

Το δε φιάσκο των exit polls θα καταγραφεί στην ιστορία για τη μεγάλη του «επιτυχία και σωστή πρόβλεψη» που παραλίγο να οδηγήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ορκιστούν ως κυβέρνηση!

Η αποχή του 47% του εκλογικού σώματος από τις κάλπες την περασμένη Κυριακή πρέπει να αναλυθεί και να εκτιμηθεί πολύ προσεκτικά και όχι κάτω από τα παραμορφωτικά κάτοπτρα της κομματικής σκοπιμότητας και της κολακευτικής διάθεσης πολιτικών και ΜΜΕ προς τους απέχοντες.

Μήπως μερικά κέντρα οικονομικά-πολιτικά-δημοσιογραφικά κατηύθυναν τεχνηέντως τον λαό στο να μη μετέχει στα πολιτικά δρώμενα και να αποφασίζουν αυτοί οι λίγοι για την τύχη των πολλών;

Δεν είναι ερευνητέο γιατί από τα 27, νέα και παλαιά, κόμματα κανένα δεν μπόρεσε να συγκινήσει αυτό το 47% της αποχής;

Όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας, όσα παράπονα και αν έχουν από τα πολιτικά κόμματα και τις αδυναμίες και τα λάθη του συστήματος, δεν πρέπει να μένουν αδιάφοροι, διότι τελικά θα είναι σε βάρος τους αυτή η απουσία με το να αποφασίζουν άλλοι για την προσωπική τους τύχη και τη χώρα.

Κυβερνήσεις θα εκλέγονται πάντα και με μικρή συμμετοχή, αλλά η απαξίωση του συνόλου του πολιτικού συστήματος εγκυμονεί κινδύνους για την εμφάνιση ανεξέλεγκτων πολιτικών δυνάμεων που ενδεχομένως ο τόπος πληρώσει ακριβά!

Ιδιοτελείς πολιτικές συμπεριφορές και εύνοιες πρέπει να το αντιληφθούν όλοι ότι έχουν τελειώσει οριστικά. Οι υπεύθυνες κυβερνήσεις εφαρμόζουν πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές, για το σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα των ασθενέστερων τάξεων και στηρίζουν τα εθνικά μας συμφέροντα και τα ιστορικά μας δίκαια με την καλύτερη δυνατή και ανυποχώρητη στρατηγική.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία προσπαθεί η χώρα να μην πληγεί σημαντικά από την παγκόσμια οικονομική κρίση, προσπαθεί να υποστηρίξει τα δίκαια συμφέροντα του Ελληνισμού σε αυτόν τον διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο και να εμπεδώσει συνθήκες δημόσιας ασφάλειας από τα κύματα της λαθρομετανάστευσης με τα πολλά κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούν και από τους νέους «κουκουλοφόρους»- κοινωνικούς αγωνιστές και αγαπημένα παιδιά της αριστερής προοδευτικής διανόησης!

Το μήνυμα των εκλογών θα αναλυθεί και θα εκτιμηθεί ανάλογα από τα όργανα της ΝΔ και τον πρωθυπουργό με την απαιτούμενη ψυχραιμία και θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

Κανείς όμως δεν μπορεί να παραβλέψει ότι για το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορές και να εργαστεί η κυβέρνηση αποτελεσματικότερα προς όφελος των πολιτών.

Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας νέος, σύγχρονος, έντιμος και έμπειρος πολιτικός και θα αναστρέψει τη σημερινή κατάσταση.

Το ΠΑΣΟΚ βέβαια πανηγυρίζει και μετά δυσκολίας αποκρύπτει την αλαζονεία του, αλλά αν μελετήσει προσεκτικά τα αποτελέσματα θα διαπιστώσει ότι το ποσοστό του είναι χαμηλότερο των βουλευτικών εκλογών του 2007 και ότι και η ΝΔ στις ευρωεκλογές του 1999 ήταν πρώτη με διαφορά από το ΠΑΣΟΚ , αλλά τελικά έχασε στις εθνικές εκλογές τον άλλο χρόνο!

Το να ισχυρισθεί το βράδυ της ίδιας μέρας ο Γ. Παπανδρέου ότι «είναι λαϊκή απαίτηση» να προκηρυχθούν άμεσα εθνικές εκλογές δείχνει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εξουσία και όχι η ομαλή πορεία της χώρας και η αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο Καραμανλής έκανε εκλογές ως κυβέρνηση σε πολύ δύσκολη εποχή και με πολύ αντίξοες συνθήκες ενώ ο Γ. Παπανδρέου εκ του ασφαλούς ως αντιπολίτευση έταξε τα πάντα στους πάντες!

Το ΚΚΕ κράτησε τη δύναμή του και σταθεροποιήθηκε στην 3η θέση με 8,66%. Ήταν το κόμμα με την ξεκάθαρη αρνητική θέση έναντι της Ε.Ε. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει διαφορετική θέση αλλά αυτή είναι η άποψή του.

Ο ΛΑΟΣ είναι πράγματι κερδισμένος. Διπλασίασε το ποσοστό του από τις βουλευτικές του 2007 και σταθεροποιήθηκε στην τέταρτη θέση με 7,2%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαθε πραγματική πανωλεθρία. Περιορίστηκε στην 5η θέση με 4,6% από την τρίτη που διεκδικούσε και του προσέφεραν οι «επιστημονικές» δημοσκοπήσεις. Τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, όπου κάηκε η Αθήνα και αγανάκτησε όλη η Ελλάδα, φαίνεται ότι είχαν πολύ αρνητικά αποτελέσματα στην όλη πολιτική του πορεία.

Η εμφάνιση ενός Οικολόγου-Πράσινου και μάλιστα με φιλοδοξία να αλλάξει το όλο πολιτικό σκηνικό μόνον θυμηδία προκαλεί. Το Περιβάλλον είναι θέμα όλων και δεν μπορεί κανείς να το μονοπωλήσει.

Στο παρελθόν υπήρξαν και άλλα μικρά κόμματα που κέρδισαν έδρα αλλά εξαφανίστηκαν από το πολιτικό στερέωμα όπως οι κομήτες του ουρανού.

Από την άλλη, είναι βέβαιο ότι τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ θα προβάλουν το νέο πολιτικό σκηνικό σαν μέγα επίτευγμα που θα απαλλάξει τη χώρα από την καταστροφική πορεία!

Από τα τελικά αποτελέσματα στη χώρα μας και στις χώρες της ΕΕ φαίνεται ότι τα κεντροδεξιά κόμματα είχαν σημαντικά κέρδη σε αντίθεση με τα σοσιαλιστικά, που καταποντίστηκαν λόγω των συγκεχυμένων και κυρίως νεοφιλελεύθερων πολιτικών τύπου Μπλερ και Σρέντερ που ακολούθησαν.

Η μεγάλη όμως αποχή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες κυρίως ανατολικές πρέπει να προβληματίζει τις ηγεσίες για αλλαγή πολιτικών και συμπεριφορών.


Σχολιάστε εδώ