Κυριακή με τον πρωινό καφέ

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ των ευρωεκλογών ήταν και η Νίκη Τζαβέλλα. Είχε από όλους τους άλλους υποψήφιους ευρωβουλευτές τη μεγαλύτερη συλλεκτικότητα, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της MRB.Πήρε ψήφους ακόμη και από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν είναι μόνο αυτό. Καταγράφηκε ως η μοναδική υποψήφια που ψηφίστηκε για τις θέσεις της, που σημαίνει ότι ο Καρατζαφέρης επέλεξε σωστά. Στο μεταξύ, η κυρία Τζαβέλλα έπιασε ήδη δουλειά. Πήγε στις Βρυξέλλες και είχε επαφή με την ομάδα της Ανεξάρτητης Δημοκρατίας, όπου θα ενταχθεί ο ΛΑΟΣ.
***

Μπορεί η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ να έφτασε τις τέσσερις μονάδες και πλέον, ευτυχώς όμως που μερικά από τα έξυπνα πουλιά της Ρηγίλλης έχουν μια λύση για το πώς θα ξεπεραστεί το πρόβλημα στις εθνικές εκλογές. Θεωρούν, ας πούμε, βέβαιο ότι η ψαλίδα θα κλείσει σε πρώτη φάση με το ανέλπιστο ποσοστό του κόμματος των Ελλήνων Κυνηγών (1,26%), το οποίο λέει θα πήγαινε ολόκληρο στη ΝΔ αν είχαν ικανοποιήσει το αίτημά τους περνώντας τροπολογία για το ελεύθερο κυνήγι! Στους δυσαρεστημένους, λοιπόν, που θα επιστρέψουν στη μαμά ΝΔ και οι κυνηγοί. Αυτό θα πει στόχευση…
***

Ξεκάθαρη η θέση του ΔΗΚΚΙ για το πατατράκ του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Θεωρεί ότι ο τρόπος της προσέγγισης του μεταναστευτικού και η καθυστέρηση να διαχειριστεί την κατάσταση που προέκυψε από αναρχοαυτόνομες ομάδες τον Δεκέμβρη, ήταν καθοριστική για το αποτέλεσμα.
Ως γνωστόν, το ΔΗΚΚΙ είναι μία από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν συμφωνεί με πολλές επιλογές της ηγεσίας του και παρ’ ολίγον να αποχωρήσει διαφωνώντας με τις διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο.
***

Με κόκκινο μπλουζάκι πόλο εμφανίστηκε ο Γιάννης Μανώλης στο καφενείο της Βουλής, εξακολουθώντας και την περασμένη βδομάδα να συγκαταλέγεται στους ελάχιστους βουλευτές που πέρασαν το κατώφλι της. Η επανάσταση δεν είναι τελικά θέμα χρώματος, αλλά δεν μπορεί ο Πάνος (Παναγιωτόπουλος) να μονοπωλεί τον χαρακτηρισμό του «κόκκινου»…
***

Τρίτο ήταν το Ρέθυμνο στους νομούς που το ΠΑΣΟΚ πήρε τα μεγαλύτερα ποσοστά. Αυτό σημαίνει ότι ο βουλευτής του, καθηγητής Ηλίας Λαμπίρης, κάνει καλή δουλειά. Και δεν υπάρχει η αλληλοσφαγή και τα… συντροφικά αλληλομαχαιρώματα που γίνονταν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ανάμεσα σε ομάδες.
***


Σχολιάστε εδώ