Η καθημερινότητα περιμένει ακόμη λύσεις…

Για περισσότερα από πέντε χρόνια το ζητούμενο για την κυβέρνηση της ΝΔ ήταν η δυνατότητά της να δίνει λύσεις στα προβλήματα του πολίτη. Ιδιαίτερα στα προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία -μέρα με την ημέρα- υποβαθμίζουν τη ζωή του Έλληνα.

Μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα δοκιμαστούν για άλλη μια φορά τα αντανακλαστικά του κυβερνητικού σχήματος και η προσαρμογή του σε ένα περιβάλλον, που οι λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα δεν μπορούν να είναι μόνον επικοινωνιακές. Δεν χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις για να αντιληφθεί κανείς ότι η ανεργία, η μείωση του βιοτικού επιπέδου, η λαθρομετανάστευση, η υγεία και η περίθαλψη χρειάζονται λύσεις. Λύσεις, οι οποίες θα προέλθουν από κοινωνικές συμμαχίες και δημόσιο διάλογο για να μπορέσουν να υλοποιηθούν.

Δυστυχώς, ο πολιτικός χρόνος για την κυβέρνηση είναι περιορισμένος και ακόμα πιο περιορισμένες είναι οι κοινωνικές συμμαχίες που μπορούν να συναφθούν. Το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι σαφές και επιτακτικό, αλλά το θέμα είναι πώς μπορεί να υλοποιηθεί.

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν αλλά το σίγουρο είναι πως μια άχρωμη και ουδέτερη πολιτική, που επεμβαίνει μόνον επικοινωνιακά, θα πολλαπλασιάσει τα αδιέξοδα και θα οδηγήσει τη ΝΔ σε μία από τις σημαντικότερες ήττες στην ιστορία της. Ο λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να γίνουν θαύματα, αλλά θέλει την πραγματική εικόνα των προβλημάτων και να δει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές θέσεις.

Έχουν μείνει ακόμα ανοιχτοί κάποιοι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, όπως επίσης και του αγροτικού κόσμου. Ο Καραμανλής είναι αυτός λοιπόν που μπορεί να ενεργοποιήσει έναν δημόσιο διάλογο, με ειλικρίνεια και όραμα.

Η εικόνα του πρωθυπουργού έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να ανατρέψει το κλίμα δυσαρέσκειας και να θέσει επί τάπητος μια άλλη πολιτική ατζέντα.


Σχολιάστε εδώ