ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΑ του πρωθυπουργού είναι μονίμως κλειστή για τους βουλευτές του, από την Τρίτη μπαινόβγαιναν Νεοδημοκράτες στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα για να του πουν τι έγινε στην περιφέρειά τους και τι έφταιξε για την κατρακύλα… Και όπως έμαθα, ήταν σοβαρές οι επισημάνσεις για την αδράνεια του κομματικού μηχανισμού. «Εμείς τα λέγαμε, αλλά κανένας δεν μας άκουγε», είναι το παράπονό τους. Τώρα που τους άκουσε ο Σιούφας, σίγουρα θα τα μάθει ο μεγάλος και ενδεχομένως κάτι ν’ αλλάξει…

ΟΛΑ ξεκίνησαν από μια… παρεξήγηση. Απόντος του Γ. Παπαθανασίου (βρισκόταν στο Λουξεμβούργο για το «Ecofin») στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Β. Μεϊμαράκης πήρε θέση δίπλα στον πρωθυπουργό, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο. Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο υπουργός Άμυνας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Καραμανλή, διάρκειας 40 λεπτών, κάτι που ενίσχυσε τις φήμες για αναβάθμιση του ρόλου του. Είναι κοινό μυστικό ότι ο τελευταίος… βαριέται αφόρητα στο Πεντάγωνο, το αντιμετωπίζει περίπου σαν αγγαρεία και θέλει να φύγει όπου φύγει. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι… αναγκαστικά επιθυμεί να επιστρέψει στη Ρηγίλλης. Το θεωρεί, όπως λένε οι συνεργάτες του, υποβάθμιση. «Θα μπορούσε να κάνει καλύτερα τη δουλειά αν αναλάμβανε το υπουργείο Εσωτερικών» προσθέτουν. Από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο Μέγαρο Μαξίμου συμπεραίνω ότι στον ανασχηματισμό το Εσωτερικών θα αποσπασθεί από το Δημ. Τάξης. Το μοντέλο… δοκιμάσθηκε και απέτυχε, λένε.

ΕΝΑ μάλλον… απρόσμενο τηλεφώνημα δέχθηκαν τουλάχιστον δύο διευθυντές Μέσων Ενημέρωσης την εβδομάδα προ των εκλογών. Ήταν από τον Κ. Μητσοτάκη που τους υπέβαλε το… ιστορικό ερώτημα. «Τι έχετε και επιτίθεστε κατ’ αυτόν τον τρόπο στην Ντόρα;». Ήταν-θυμίζουμε- οι μέρες που λόγω Καραβέλα η υπουργός Εξωτερικών ήταν… κρεμασμένη στα μανταλάκια και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Η απάντηση που έλαβε δεν ικανοποίησε -όπως πληροφορούμαι- τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, ωστόσο εκείνος συνέχισε… απτόητος. Έκανε έναν γύρο τηλεφωνημάτων σε κυβερνητικά και κομματικά στελέχη καλώντας τους, αν χρειαστεί, να στηρίξουν δημόσια την κ. Μπακογιάννη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό. Για το ίδιο θέμα, εννοείται…

ΛΙΓΟ έλειψε να… πέσουν οι ασφάλειες στο Μαξίμου, όταν -λίγες ώρες μετά το «απαγορευτικό» του Κ. Καραμανλή για συνεργασία με το ΛΑΟΣ- άκουσαν τον Π. Παναγιωτόπουλο να αφήνει… ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό. Ήταν τέτοια η οργή, που θα συνιστούσα στον κ. Παναγιωτόπουλο να μην επανέλθει. Ο Καραμανλής δεν κρύβει την έντονη ενόχλησή του για τη συζήτηση που άνοιξαν ορισμένα στελέχη (Παπακώστα, Ψωμιάδης κ.ά.) γι’ αυτό και έδωσε εντολή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να την… «κόψει με το μαχαίρι». Παράλληλα, από τη Ρηγίλλης διαμηνύθηκε προς όλα τα στελέχη της παράταξης να… σταματήσουν το παραμύθι της συνεργασίας, προκειμένου να μην τους φάει ο… δράκος των εκλογών.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ έχουν προκαλέσει στη Ρηγίλλης τα… «κρούσματα ανταρσίας» που παρατηρήθηκαν την περασμένη Κυριακή. Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις τοπικές οργανώσεις (Περιστέρι, Γλυφάδα, Σάμος…) απείχαν μαζικά και επιδεικτικά από τις εκλογές! Δηλαδή, το ανακοίνωσαν επίσημα και δημόσια, διευκρινίζοντας ότι προχώρησαν σ’ αυτήν την κίνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι σε μία από τις περιπτώσεις τα οργανωμένα μέλη του κόμματος πήγαν έξω από εκλογικό κέντρο και έκαναν… παράσταση διαμαρτυρίας! Αν δεν τους πάρουν σοβαρά, πολύ φοβούμαι ότι την επόμενη φορά θα εγκατασταθούν στη… μονοκατοικία που χτίζει ο Γ. Καρατζαφέρης.


Σχολιάστε εδώ