Διάδρομοι και Ψίθυροι

Οι τελευταίες συνεδριάσεις έδειξαν έντονη κινητικότητα σε τίτλους που δεν μας συνήθιζαν σε συνεχόμενες, «γεμάτες», συνεδριάσεις. Αρκετοί είναι αυτοί που ποντάρουν πως οι κινήσεις αυτές θα έχουν συνέχεια. Ο λόγος για τους τίτλους του ομίλου Μυτιληναίου, τα Ελληνικά Πετρέλαια, αλλά και τη ΓΕΚ/Τέρνα.

Συνεχίζει να πρωταγωνιστεί ο τίτλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενώ μακριά από τις «εκρηκτικές» κινήσεις, αλλά πάντα σταθερά ανοδικά, κινούνται και οι τίτλοι της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Jumbo: Πιθανότατα δεν χρειάζονταν καν οι εκθέσεις ξένων και εγχώριων οίκων που εκθειάζουν τον τίτλο για να συνεχίσει να απασχολεί θεσμικούς και μη επενδυτές.

Φουρλής: Κι όμως συνεχίζει…

Folli-Follie: Καλοκαίρι είναι και ο τίτλος θυμάται τις καλές του ημέρες! Χώρια που κόντρα στο ρεύμα, αλλά και στις προβλέψεις των αναλυτών, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει (στο πρώτο τρίμηνο) ΚΑΙ τις πωλήσεις αλλά ΚΑΙ τα καθαρά της κέρδη!

Alapis: Μια χαρά τα πάει, απρόσμενα καλά για κάποιους…

ΕΧΑΕ: Όσο οι τράπεζες τραβάνε την ανηφόρα, ο τίτλος θα ακολουθεί. Και μην ακούτε όσους λένε πως οι τράπεζες βιάστηκαν να «ξεφορτώσουν» τα κομμάτια που κρατούσαν στην ΕΧΑΕ!

Επειδή όλα παίζουν τον ρόλο τους, σκεφτείτε απλώς ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρχει σε ισχύ το περίφημο πρόγραμμα αντικατάστασης συσκευών. Κάποιοι αναδιαμορφώνουν από τώρα τις προβλέψεις τους για τζίρο και κέρδη (;) μέχρι το τέλος της χρονιάς. Και με… κρατική επιδότηση, μάλιστα!

ΕΥΑΘ: ΔΕΝ αύξησε τα τιμολόγιά της, δεν έκανε κάτι σημαντικό, φυσικά και δεν αυξήθηκε εν μία νυκτί ο τζίρος της ούτε φυσικά το πελατολόγιό της. Κι όμως κατάφερε να αυξήσει τα οικονομικά της αποτελέσματα όχι κατά 5% ή 10% –όπως προέβλεπαν οι αναλυτές– αλλά κατά 65%! Με μια απλή κίνηση, ήτοι με σημαντικό νοικοκύρεμα στα διοικητικά και λειτουργικά της κόστη. Για να μας αποδείξει πως δεν υπάρχουν μόνο στον ιδιωτικό χώρο μάνατζερ προικισμένοι με κοινή λογική!


Σχολιάστε εδώ