Για τη στρατιωτική θητεία

Τελικά, δεν συνεννοούμεθα. Μιλάμε, σας εξηγούμε, μας γράφετε… Αλήθεια, για πόσο ακόμη νομίζετε ότι θα κρατήσει αυτό; Για πόσο ακόμη πιστεύετε ότι θα παραμείνουμε ευγενικοί; Κανένα μήνυμα δεν παίρνετε και θα αναγκαστούμε στο τέλος να σας το παραδώσουμε προσωπικά… Να προσχωρήσουμε και εμείς σε αυτό που καταγγέλλουμε ότι συμβαίνει: το «Όλοι εναντίον όλων».

Βγήκε λοιπόν τις προάλλες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υπουργός Εθνικής Αμύνης της χώρας, και εξήγγειλε ότι θα μετριάσει τη στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς, άμεσα σε 9 μήνες για τους νεοπαρουσιασθέντες, σταδιακά κατά έναν ή δύο μήνες για τις σειρές που ήδη υπηρετούν. Επίσης, την ίδια στιγμή μας ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία δεν θα παίρνουν από ‘δώ και πέρα, ή σε σύντομο, τέλος πάντων, διάστημα, κληρούχους, θα γίνουν δηλαδή ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σε αυτήν την ΑΝΟΗΤΗ εξαγγελία, ΑΝΟΗΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ που δεν ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ τι συμβαίνει στη γειτονιά μας, που ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ την πρόκληση που καθημερινά μας απευθύνει ο νεο-οθωμανισμός, που προετοιμάζει νέα δεινά για τον τόπο και τον λαό μας, και η «πολιτική ηγεσία» ξανά Επιμηθεύς…

Για ποιον λόγο, πέραν του ψηφοθηρικού, μειώνετε τη στρατιωτική θητεία κ. Μεϊμαράκη, όταν τα στρατόπεδα της χώρας είναι ήδη μισοάδεια (αποτέλεσμα του δημογραφικού αλλά και των 30.000 ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΩΝ ΚΩΛΟΠΑΙΔΩΝ;).

Για ποιον λόγο να συμφωνήσουμε στη δημιουργία ενός στρατού μόνον ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ, χωρίς ΚΛΗΡΟΥΧΟΥΣ, δηλαδή χωρίς τις ΛΑΪΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ; Ποιος γνωρίζει εναντίον ποίου μπορεί να στραφεί στο μέλλον ένα ΣΩΜΑ «ΚΛΕΙΣΤΟ», ένα ΣΩΜΑ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΩΝ; Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο Στράτευμα είναι οι ΚΛΗΡΟΥΧΟΙ. Ρωτήστε να μάθετε πώς άλλαξε το κλίμα στην εκπνοή της 7χρονης Χούντας όταν έγινε η (αποτυχημένη) επιστράτευση τον Ιούλιο του 1974, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του Μακαρίου στη Μεγαλόνησο…(όταν δηλαδή εισήλθαν οι πολίτες στο Στράτευμα, ΗΛΙΘΙΟΙ).

Διάβασα δε, στην εφημερίδα του ότι και ο Γ. Κύρτσος έσπευσε να συμφωνήσει και να υπερθεματίσει υπέρ της πρότασης Μεϊμαράκη. Κρίμα, διότι ο Γ. Κύρτσος κατανοεί το θέμα της τουρκικής επιβουλής κατά της χώρας, έχει γράψει γι’ αυτό και ομολογώ ότι θα περίμενα μια πιο προσεκτική στάση. Επιτρέψτε μου, για παράδειγμα, να σας θίξω το ζήτημα του Αρχιπελάγους του Αιγαίου και την πανσπερμία νήσων που είμεθα αναγκασμένοι να «φυλάμε», πράγμα που δεν έχει σχέση με αυτό που αναφέρεται ως επιχείρημα, ότι δηλαδή «δεν ψάχνουμε υπεράριθμους για να γεμίσουμε χαρακώματα», όταν κι εσείς γνωρίζετε την «αποψίλωση» των στρατοπέδων όχι από ΓΟΠΕΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ, αλλά από ΟΠΛΙΤΕΣ.

Καλός ο «εκσυγχρονισμός», καλά τα οπλικά συστήματα αλλά για να λειτουργήσουν χρειάζεται πρωτίστως ΛΑΪΚΗ ΨΥΧΗ και Ομοψυχία, και τα δύο δυστυχώς σήμερα εν ανεπαρκεία.

Καταργήστε τον Στρατό, καταργήστε και τις Εισαγωγικές Εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μην αφήσετε τίποτα όρθιο, ΑΘΛΙΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ της (εκάστοτε) κυβέρνησης, εκπρόσωποι (έρημοι και απρόσωποι) ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ και της ΕΥΚΟΛΙΑΣ. Δώστε κι άλλα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΤΕ τη χώρα… Καλά ξεμπερδέματα (σε όλους μας)…


Σχολιάστε εδώ