Αμφισβητείται ο έλεγχος του κράτους στην TV!

Κατά της απόφασης του ΕΣΡ που απαγορεύει στον ΑΝΤ1 τη μετάδοση του ριάλιτι «Στιγμή της αλήθειας» θα προσφύγει το κανάλι, δηλώνοντας έκπληκτο από το σκεπτικό της απόφασης η οποία επεκτείνει τον έλεγχο του Συμβουλίου και σε κάθε επόμενη μετάδοση του παιχνιδιού.
Όπως αναμενόταν, η Ένωση Ιδιοκτητών τάχθηκε υπέρ των ΑΝΤ1, ανοίγοντας μάλιστα και ζήτημα για την «αντισυνταγματικότητα» της παρέμβασης του ΕΣΡ.
Η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ αμφισβητεί ευθέως τον κρατικό έλεγχο στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ σημειώνοντας:
«Η επί εικοσαετία αδυναμία των κρατικών αρχών να προβούν σε συνολική αδειοδότηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου παράλληλα με τη θέσπιση ακραίων διατάξεων για το περιεχόμενο των εκπομπών και την παράλογη εφαρμογή τους από την ανεξάρτητη αρχή του κράτους, φαίνεται ότι προκάλεσαν ήδη την έναρξη συζήτησης για την προσφορότητα του άρθρου 15 του Συντάγματος (και για τις εξ αυτού απορρέουσες τροποποιήσεις του άρθρου 14, επίσης)».
Η επίμαχη αυτή φράση δείχνει μέχρι πού μπορεί να φθάσουν τα κανάλια στη μάχη τους για τα πρόστιμα του ΕΣΡ. Ειδικότερα, πάντως, η ένωση ιδιοκτητών χαρακτηρίζει την απόφαση «οριακής νομιμότητας» και σημειώνει ότι οδηγεί σε παράλογα αποτελέσματα.


Σχολιάστε εδώ