ψιλά γράμματα

***Μια σοβαρή παράμετρος της κρίσης που έρχεται στα ΜΜΕ είναι ο ρόλος των διευθυντικών στελεχών. Στη μάχη της διατήρησης της καρέκλας τους θυσίασαν εργαζομένους, άλλα ικανά στελέχη, αποδέχθηκαν τη λογική των προσφορών και τώρα είναι πρόθυμα να τελειώσουν και τις εφημερίδες τους, προκειμένου να μη χάσουν κάτι από τα προνόμιά τους. Αρκεί κανείς να κοιτάξει την απήχηση που έχουν στον νεαρόκοσμο οι δωρεάν εβδομαδιαίες εφημερίδες και πώς εκδιώχθηκαν από τα συγκροτήματα οι άνθρωποι που τις δημιούργησαν. kkkΤο κρίσιμο ζήτημα της διαφάνειας πρέπει να επεκταθεί και στα ΜΜΕ. Ήρθε η ώρα της δημοσίευσης των πρακτικών των συνεδριάσεων του ΕΣΡ, αλλά και του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Όπως και της αλλαγής της νομοθεσίας που θα επιβάλει σε όλες τις ΔΕΚΟ, τα υπουργεία, τους οργανισμούς και τους δήμους να δημοσιεύουν στο Internet τις πλήρεις σχέσεις εργασίας που έχουν με δημοσιογράφους και εταιρείες επικοινωνιών. Όπως επίσης είναι πλέον υποχρέωση της ΕΔΕΕ να αναρτά τις δουλειές που λαμβάνουν οι διαφημιστικές εταιρείες από το Δημόσιο, ώστε να αποτυπώνεται αν ένας όμιλος παρέχει διαφημιστικές υπηρεσίες σε ένα κόμμα με μια εταιρεία του και παράλληλα, μια άλλη αναλαμβάνει εκστρατείες υπουργείων.
***Άσχετο. Στέλεχος μεγάλης διαφημιστικής εταιρείας έχει παράλληλη απασχόληση και στο ραδιομέγαρο; Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.
***Περιοδικά: Κυκλοφόρησε το τεύχος Μαΐου του μηνιαίου πολιτικού περιοδικού «Monthly Review» που είναι αφιερωμένο στην Ευρωζώνη και τα προβλήματα που δημιουργεί η παγκόσμια οικονομική κρίση.
***Πρόσωπα: Καλοκαίρι του 2008 και στο τηλέφωνο είναι σταρ της πρωινής ζώνης. «Τι είναι αυτά που γράφετε πως μετακινούμαι στο Χ κανάλι, εγώ πίνω νερό στο όνομα του Ψ καναλιού και χρωστάω στον ιδιοκτήτη του πολλά!». Η αλήθεια είναι πως κάναμε λάθος. Η μετακίνηση καθυστέρησε ένα έτος, καθώς η κουβέντα κράτησε λίγο περισσότερο…
***Ο Χρήστος Κωστής και η Άννα Μαρία Λυκουρέζου, αναλαμβάνουν το νυχτερινό δίωρο 9-12 στον Flash.
***Η Ρόη Χάικου παρουσιάζει στον ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό www.fmvoice.gr, την εκπομπή «Investors Voice», από την περασμένη Δευτέρα
***Δωρεάν εφημερίδες: Πάει παραλία η «Metro» με την έκδοση της «Metro Plage». Συνέπεσαν και οι 3 («Athens Voice», «Lifo», «FAQ») από τις 4 εφημερίδες, κάνοντας αφιερώματα για το περιβάλλον.
***Ραδιόφωνο: Με το σλόγκαν «ο νούμερο 1 έχει άλλον ΑΕΡΑ» διαφημίζεται η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ασχέτως αν ο σταθμός είναι στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης.
*** Η Γιούλα Ράπτη ανέλαβε το κεντρικό μαγκαζίνο του City, μετά την αποχώρηση του Χ. Μαχαίρα.

*** Το όνομα κορυφαίου διευθυντικού στελέχους του Alpha, ακούγεται για υπεύθυνη θέση στο Mega.

*** Καθημερινή ενημέρωση παρέχει πλέον το μπλογκ της στήλης, www.typologies.gr με την επικαιρότητα από τον χώρο των ΜΜΕ. Την περασμένη βδομάδα, οι πληροφορίες για τη «Στιγμή της Αλήθειας» (ΑΝΤ1), το κλείσιμο του «Derby», τις αποχωρήσεις των Γ. Τράγκα και Αλ. Δαλιάνη και το ξεκίνημα του Ψηφιακού Παρόχου πέρασαν από το μπλογκ.


Σχολιάστε εδώ