Τούρκος διοικητής στη Λάρισα: Σύμβολο εθνικής υποτέλειας

Την επιβολή στο ελληνικό έθνος της εξουθενωτικής ταπείνωσης, να υφίσταται την παρουσία, στο κέντρο της επικράτειας, τούρκου διοικητή Στρατηγείου, ως επόπτη του εναέριου και θαλάσσιου χώρου του Αιγαίου Αρχιπελάγους.

Πρόκειται για τη μέγιστη, έως τώρα, απεμπόληση κυριαρχίας μπρος στην οποία τα δύο συνυπεύθυνα κόμματα εξουσίας, τα εν αναμονή εφεδρικά συμπληρώματά τους, τα οικολογικά «παράσιτα» που ξεφύτρωσαν προεκλογικά και oι «παπαγάλοι» των βαρόνων των ΜΜΕ ύψωσαν φράγμα ηχορρύπανσης για να αποπροσανατολίσουν τους ψηφοφόρους και να επιτύχουν την πλήρη μετάλλαξη των σύγχρονων Ελλήνων σε έθνος προσκυνημένων βαρβάρων.

Με την κατάργηση των εθνικών ορίων στο Αιγαίο, που μεθοδεύτηκε από τη μεγάλη «σύμμαχο» (σύμμαχο όσων επιβουλεύονται την εδαφική μας ακεραιότητα) και έγινε σταδιακά αποδεκτή από το 1992, εγκαθίσταται στη χώρα μας σύμβολο-ογκόλιθος υποταγής και παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας στη λεόντειο «συμμαχία» του ΝΑΤΟ και μάλιστα υπό τουρκική εκπροσώπηση και σημαία.

Η «ρύθμιση», που προκαλεί και προσβάλλει βάναυσα τις εθνικές ευαισθησίες, ασφαλώς δεν είναι τυχαία. Εξόφθαλμα υπηρετεί ευρύτερους στόχους, με πρώτο την ταπείνωση του προτεκτοράτου και το τσάκισμα των κατάλοιπων εθνικής υπερηφάνειας και αυτοεκτίμησης του ελληνικού λαού και στρατού.

Όπως παραστατικά επισήμανε και ο στρατηγός Δήμου σε πρόσφατο άρθρο του, έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες θα υποβάλλονται στην καθημερινή βάσανο να στέκονται προσοχή, να χαιρετούν και να αποδίδουν τιμές σε αξιωματικό και σημαία του στρατού εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, εκπρόσωπο της ένοπλης απειλής πολέμου, της εισβολής στα Ύμια και των καθημερινών προκλήσεων, από αέρα και θάλασσα, σε ελληνικά νησιά και μέχρι το Σούνιο.

Πρόκειται για μέθοδο μαζικού ψυχολογικού βασανισμού, με έκδηλες αναλογίες με αυτές που εφαρμόσθηκαν στα κολαστήρια του Αμπού Γκράιμπ και του Γκουαντάναμο, όπου η απογύμνωση και προσβολή του ανδρισμού χρησιμοποιούνταν –εν γνώσει της ιδιαίτερης ευαισθησίας των μουσουλμάνων– για την καταρράκωση της προσωπικότητας και της αυτοεκτίμησης των κρατουμένων και τη μεταβολή τους σε άβουλα υποχείρια και άψυχα ζόμπι.

Εδώ έχουμε την εθνική απογύμνωση από κυριαρχικά κεκτημένα και παραδόσεις υπερηφάνειας και αυτοσεβασμού, με αλλεπάλληλες παραχωρήσεις των δύο κομμάτων εξουσίας και τη συνενοχή –ή, έστω, ανοχή– των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με μόνη ουσιαστικά εξαίρεση το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:

– Τον Δεκέμβριο του 1992 κυβέρνηση της ΝΔ δέχθηκε –στην Επιτροπή Αμυντικού Σχεδιασμού του ΝΑΤΟ– την κατάργηση των ορίων υπηρεσιακής ευθύνης στο Αιγαίο.

– Τον Δεκέμβριο του 2001, η αμερικανική Χαρτογραφική Υπηρεσία εξέδωσε νέους χάρτες του Αιγαίου, που καταργούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι οι νέοι χάρτες έγιναν από κοινού με τις Χαρτογραφικές Υπηρεσίας της Ελλάδας και της Τουρκίας.

– Τον Φεβρουάριο του 2002, ο πρόεδρος Μπους έθεσε στον Κ. Σημίτη το θέμα 1.000 και πλέον νησίδων «αμφισβητούμενης κυριαρχίας», για τις 300 των οποίων «δεν υπάρχει κανένα νομικό έρεισμα ελληνικής κυριαρχίας» και του συνέστησε ξεκαθάρισμα από το Διεθνές Δικαστήριο. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τα μισά από τα πετρέλαια του Αιγαίου και τα υπόλοιπα να μοιρασθούν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (σ.σ.: ίδε ανταπόκριση του αείμνηστου Λάμπρου Παπαντωνίου, στον «Τύπο της Κυριακής» 10/2/2002).

– Τον Οκτώβριο του 2004, ο υπουργός Μεταφορών της σημερινής κυβέρνησης στη Γενική Συνέλευση του ICAO στο Μόντρεαλ υπέγραψε νέο κανονισμό που καταργεί τα όρια του FIR και του ελέγχου για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο και καλεί Ελλάδα και Τουρκία να τα βρουν μεταξύ τους. Η Τουρκία είχε από το 1974 με νόμο και χάρτες διχοτομήσει το Αιγαίο ως όριο ευθύνης της.

Από την ελλειπτική αυτή παρουσίαση της σταδιακής απεμπόλησης κυριαρχικών δικαιωμάτων από «εκλεκτούς του λαού», υπό καθεστώς απόκρυψης ή παραπληροφόρησης, δεν μπορούν να παραλειφθούν οι Συμφωνίες της Μαδρίτης (όπου τον Ιούλιο του 1997, ο Κ. Σημίτης αναγνώρισε στην Τουρκία «νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα» στο Αιγαίο, «μεγάλης σημασίας για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία της») και του Ελσίνκι (όπου ο ίδιος, τον Δεκέμβριο του 1999, δεσμεύθηκε να συζητήσει με την Τουρκία «μεθοριακές διαφορές και άλλα συναφή θέματα», εγκαταλείποντας τις σχετικές διατάξεις των Συνθηκών της Λωζάννης και των Παρισίων για τα σύνορα των δύο χωρών…).

Σε όλες αυτές (και πόσες ακόμη) μειοδοσίες σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, τα δύο κόμματα εξουσίας προχωρούν με την κάλυψη των βαρόνων των ΜΜΕ και τη σιωπηρή συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης (εκτός ΚΚΕ και Παπαθεμελή), που συγκινούνται και εξεγείρονται μόνον όταν πρόκειται για το «ξεπούλημα» επιχειρήσεων του Δημοσίου, αλλά καθόλου για κρίσιμα εθνικά κληροδοτήματα, κερδισμένα με προγονικό αίμα. Καλλιεργείται έτσι από την κεφαλή του συστήματος μιας ψευδεπίγραφης «Δημοκρατίας» (φεουδαρχικών δυναστειών) στους αντίστοιχους κομματικούς στρατούς και στον επέκεινα παραζαλισμένο λαό η μονόφθαλμη χρησιμοθηρική αποδοχή της σήψης σε καθεστώς εσωτερικής και εξωτερικής υποτέλειας – ψυχολογία ραγιαδισμού.

Με αποτέλεσμα να διαπληκτίζονται για την εθνική εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

– Η ΝΔ (με ΥΠΕΞ τη «φαν» των Μπους, Ομπάμα και Ερντογάν και υφυπουργούς τον κ. Βαληνάκη του ΕΛΙΑΜΕΠ, τον κ. Βαρβιτσιώτη που δήλωσε πως «η ελληνική σημαία είναι ένα πανί» και την κ. Γιαννάκου –της Ιστορίας του… συνωστισμού στη Σμύρνη– για κορυφαία εκπρόσωπο στην Ευρωβουλή).

– Το ΠΑΣΟΚ (με αρχηγό του ζεϊμπέκικου με τον Ισμαήλ Τζεμ, που έχει δηλώσει πως «καλύτερα λίγα στρέμματα λιγότερης γης, παρά να έχουμε επικίνδυνα προβλήματα με τους γείτονές μας» και έχει ταχθεί υπέρ του «αυτοπροσδιορισμού» ως Τούρκων των μουσουλμάνων της Θράκης με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επαγγέλθηκε μάλιστα προχθές στη Θεσσαλονίκη και «νίκη του έλληνα πατριώτη»!).

– Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝ, η εφεδρική τσόντα σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. (Προστάτης των «παιδιών» με τις κουκούλες και της λαθρομετανάστευσης και πεισματικός προπαγανδιστής του εθνικού αμυντικού και ηθικού αφοπλισμού.)

– Ο ΛΑΟΣ (της σπασμωδικής και πολιτικάντικης εκμετάλλευσης των εθνικών θεμάτων και δηλωμένης εφεδρείας της ΝΔ).

– Οι Οικολόγοι (της Τρεμοπούλειας συμφοράς, με πλούσιο μητρώο φερέφωνου κάθε εχθρού της πατρίδας…).

Ισάριθμοι λόγοι γιατί και πώς να ψηφίσουμε στις σημερινές εκλογές: Να ψηφίσουμε εναντίον τους. Όχι αποχή, γιατί αποχή σημαίνει διαιώνιση της παρακμής, της σήψης και της υποτέλειας – μέχρις εθνικού αφανισμού.

Η ψήφος του γράφοντος θα πάει στο ΚΚΕ. Ως επιβράβευση των σταθερών πατριωτικών του θέσεων και της αδιαμφισβήτητης ανιδιοτέλειας των στελεχών και αγωνιστών του. Αλλά προ πάντων επειδή μόνο μια μαζική ψήφος σ’ αυτό το κόμμα θα επιφέρει συγκλονισμό, κατάρρευση της σκωληκόβρωτης πολιτικής «παράγκας» και θα δημιουργήσει δυνατότητες σωτήριας επανίδρυσης του πολιτικού συστήματος και εθνικής επιβίωσης και ανόρθωσης.


Σχολιάστε εδώ