Προκαλεί ο Νταβούτογλου

Δεν θα μείνουμε στις γνωστές, επαναλαμβανόμενες τουρκικές θέσεις για την Κύπρο. Θα σταματήσουμε όμως σ’ αυτά που είπε ο κ. Νταβούτογλου για τη μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα. Ότι «η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης συνεχίζει να συναντά σοβαρά προβλήματα στην άσκηση των μειονοτικών δικαιωμάτων της». Και συνέχισε λέγοντας ότι «κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου» τα μέλη της «δεν μπορούν να εκλέξουν τους θρησκευτικούς λειτουργούς τους, δεν μπορούν να διοικήσουν τα ιδρύματά τους, δεν μπορούν να εκφράσουν την εθνική τους ταυτότητα και δεν μπορούν να απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην εργασία ή στην πολιτική συμμετοχή»!

Δεν δίστασε δε να αναφερθεί στις «πρόσφατες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να διορίζει ιμάμηδες και θρησκευτικούς διδασκάλους από επιτροπή αποτελούμενη από ορθόδοξους»!

Προχώρησε όμως και παραπέρα ο κ. Νταβούτογλου, ξεπερνώντας κάθε επιτρεπτό όριο, όταν ισχυρίστηκε ότι ακόμη δεν έχουν αναγνωριστεί ως… μειονότητα οι μουσουλμάνοι της Κω και της Ρόδου!

Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα αντέδρασε σθεναρά και ανάλογα στην ιταμή πρόκληση. Και θα έβαλε το ερώτημα στον κ. Νταβούτογλου αν η ελληνική ομογένεια, όση έχει απομείνει στην Κωνσταντινούπολη, έχει τα δικαιώματα που απολαμβάνει στη Θράκη η μουσουλμανική μειονότητα. Αν όχι, τότε φαίνεται ότι άλλα έχει ως προτεραιότητα και όχι τα εθνικά μας συμφέροντα και καλά μας κάνει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Αυτά βλέπει η τουρκική διπλωματία και συνεχίζει απτόητη το σε βάρος της χώρας μας έργο της, κτίζοντας λιθαράκι λιθαράκι νέες διεκδικήσεις, σε μια μάλιστα γεωγραφική περιοχή όπου κάποτε η Ελλάδα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Έχουν πάρει άραγε χαμπάρι τι γίνεται οι υπεύθυνοι ή περί άλλα τυρβάζουν; Και μετά τρέχουμε, ως συνήθως, όταν η φωτιά έχει ανάψει;


Σχολιάστε εδώ