Πήρε σύνταξη αλλά παραμένει αυθαίρετα στην υπηρεσία της

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, συμβαίνει. Δεν γνωρίζουμε αν ο υπουργός Εσωτερικών, καθηγητής κ. Παυλόπουλος, είναι ενήμερος της όλης κατάστασης. Ελπίζουμε, όμως, ότι με το σημερινό δημοσίευμά μας θα πάρει θέση πριν ξεσπάσει ακόμη ένα σκάνδαλο.

Η γενική διευθύντρια ή, άλλως, υπερπεριφερειάρχης Αττικής συμπλήρωσε συντάξιμη υπηρεσία στις 10-5-2009. Η ίδια, αφού εξέδωσε διαπιστωτική πράξη αυτοδίκαιης λύσης της υπαλληλικής της σχέσεως στις 30-3-2009, παραμένει αυθαίρετα στην υπηρεσία, μέχρι και σήμερα, αφού προηγουμένως έχει φροντίσει να συμπεριληφθεί στην ανωτέρω απόφαση, προδήλως παράνομα βέβαια, ότι δύναται να παραμείνει έως 30-5-2009. Στο διάστημα αυτό, απουσιάζοντας μεν συνεχώς από την υπηρεσία της, με το αζημίωτο ωστόσο, αναλώνει τον χρόνο της επισκεπτόμενη πολιτικά γραφεία και μεγαλοστέλεχος της Vodafone!

Προσπάθησε να ανατρέψει, φυσικά όχι νόμιμα, την πράξη απόλυσής της, προσβάλλοντάς την ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά προκάλεσε με ερώτημά της «παράνομη» απάντηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Αλλά και η, από την αναρμόδια υπηρεσία, απάντηση αυτή, μόνον συμβουλευτικό χαρακτήρα έχει, όπως αναφέρει μέσα. Συγχρόνως, με τη βοήθεια μεγαλοστελέχους της Vodafone, επέτυχε να σταλούν στο υπηρεσιακό συμβούλιο, τέσσερις εργάσιμες ημέρες προ των ευρωεκλογών, οι φάκελοι των υποψηφίων για κρίση γενικού διευθυντή, υπαλλήλων, φυσικά μαζί με τον δικό της, με νέα ημερομηνία λήξης της υπαλληλικής της σχέσης, προκειμένου έτσι να προκαταλάβει οποιονδήποτε έλεγχο σε βάρος της, για τη χρησιμοποίηση της θέσης της, προς ίδιον όφελος, κατάχρηση εξουσίας κ.λπ., πριν η πολιτική ηγεσία αντιληφθεί τι συμβαίνει.

Στην «αναμπουμπούλα ο λύκος…» και ω του θαύματος, το υπηρεσιακό συμβούλιο ορίστηκε να συνεδριάσει με τη βοήθεια πάντοτε του μεγαλοστελέχους της Vodafone, δύο εργάσιμες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, δηλαδή στις 10/5, όταν δηλαδή το υπουργείο, οι νομαρχίες και οι περιφέρειες πνίγονται κυριολεκτικά λόγω του φόρτου εργασίας των ευρωεκλογών.

Εκ των προτέρων, η κ. Γιαβάση πανηγυρίζει για το κατόρθωμά τους.

Θα πρέπει να διαταχθεί διοικητικός και οικονομικός έλεγχος για τα επίμαχα τρία έτη που η κ. Γιαβάση χρησιμοποίησε εικονικά για μισθολογικές προσαυξήσεις και για να εξελιχθεί σε θέση διευθυντού και γενικού διευθυντού, ενώ τα παρακάμπτει, προκειμένου να παραμείνει άλλα τρία χρόνια στην υπηρεσία!


Σχολιάστε εδώ