Μαζική φυγή σχεδίαζε όλη η οικογένεια…
ΜΑΖΙΚΗ φυγή στο εξωτερικό σχεδίαζε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η οικογένεια Καραβέλα προκειμένου να αποφύγει τις συνέπειες των βαρύτατων αδικημάτων που τη βαραίνουν, σχέδιο για το οποίο ενημερώθηκαν οι αρχές με συνέπεια να αντιδράσει άμεσα ο ανακριτής και να επισπευσθούν οι συλλήψεις των υπολοίπων μελών.
Αυτό προκύπτει από ακριβείς πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, η σύζυγος και τα παιδιά του Χρ. Καραβέλα επρόκειτο να φύγουν από την Ελλάδα μέσω Ρόδου και με κάποια, ίσως, από τις πτήσεις τσάρτερ προς ευρωπαϊκή χώρα και από εκεί στη συνέχεια να ταξιδέψουν, ενδεχομένως, στη νότιο Αμερική.
Αρχικά οι συλλήψεις και η προφυλάκιση της συζύγου και της μιας κόρης προκάλεσαν αρνητικές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, λόγω και της… ειδικής προβολής (στα όρια του ριάλιτι) που έγινε από τα κανάλια. Το κλίμα ωστόσο μεταβλήθηκε άρδην όταν τις επόμενες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας με ατέλειωτο αριθμό ακινήτων σε ολόκληρη τη χώρα, αρκετά από αυτά σε γνωστά θέρετρα, και τεράστια ποσά σε καταθέσεις.
Παράλληλα, ελάχιστα πειστικοί ήταν οι ισχυρισμοί των μελών της οικογένειας, αλλά και των δικηγόρων τους, ότι δεν γνώριζαν για τα ποσά στις καταθέσεις που ήταν συνδικαιούχοι και από πού ακριβώς προέρχονταν τα χρήματα. Πρώην δικαστικοί παράγοντες σημειώνουν ότι ο αρμόδιος ανακριτής κινήθηκε στο πλαίσιο της νομιμότητας, ζητώντας τις συλλήψεις των μελών της οικογένειας, διαπιστώνουν ωστόσο μια σχετική υπερβολή στις αποφάσεις του. Αυτή ακριβώς η υπερβολή ήταν που ενόχλησε ορισμένους. Στο μεταξύ, δικαστικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν ως «απόπειρα τρομοκράτησης» του ανακριτή και προσπάθεια επηρεασμού των αποφάσεών του τις «επιθέσεις» που δέχεται από την πλευρά δικηγόρων, αλλά όχι μόνον.
Εκτιμάται πάντως από πολλές πλευρές ότι η εσπευσμένη σύλληψη των μελών της οικογένειας είχε βασικό στόχο να υποχρεωθεί ο φυγόδικος -υπό το βάρος της ψυχολογικής πίεσης- να επιστρέψει στην Ελλάδα και να απαλλάξει από την ταλαιπωρία τη σύζυγο και τα παιδιά του.
Κάτι που οι φήμες ήθελαν να συμβαίνει ακόμη και στη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου. Μια τέτοια εξέλιξη θα διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση, καθώς θα μπορούσε να απαντήσει στην κριτική του ΠΑΣΟΚ ότι δεν απέτρεψε τη διαφυγή του φοβούμενη τυχόν αποκαλύψεις. Άλλωστε, ο Χρ. Καραβέλας ήταν στη Ζήμενς επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και άρα αποκλείεται να είχε δοσοληψίες με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της γερμανικής εταιρείας Μιχ. Χριστοφοράκος βρίσκεται στο Μόναχο και προφανώς περιμένει τις κινήσεις (αποφάσεις) της γερμανικής Δικαιοσύνης. Δικαστικοί παράγοντες εδώ, εκτιμούν ότι στη Γερμανία έκλεισαν το σκάνδαλο με τις «μίζες» της Ζήμενς, για το οποίο έγιναν ανακρίσεις, προκλήθηκε σάλος και ως εκ τούτου δεν θα θελήσουν τώρα να το ανοίξουν ξανά για να δώσουν «σωσίβιο» στον κ. Χριστοφοράκο. Έτσι το πιθανότερο είναι ότι μετά την ενεργοποίηση του διεθνούς εντάλματος που εξέδωσε η ελληνική Δικαιοσύνη θα προχωρήσουν στη σύλληψή του και στην έκδοσή του στη χώρα μας.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του Γ. Σκαρπέλη. Σύμφωνα με αυτές, όπως προκύπτει από τον φάκελό του στη ΔΟΥ Χολαργού, που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, τον περασμένο Απρίλιο μεταβίβασε όλη την περιουσία στον γιο του.
Στο μεταξύ ο μέχρι πρότινος δικηγόρος της οικογένειας Καραβέλα Ήλίας Μπίσιας (παραιτήθηκε μετά τη διαφωνία του με τους άλλους συνηγόρους της οικογένειας) σε δήλωσή του αναφέρεται στη «σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίσθηκαν η μητέρα και τα νεαρά παιδιά μιας οικογένειας για πιθανά ατοπήματα που φέρεται να διέπραξε ο πατέρας τους» την οποία και χαρακτηρίζει «πρωτόγνωρη στα δικαστικά χρονικά». Προσθέτει μάλιστα ότι αυτή «παραπέμπει περισσότερο σε επιβολή αντιποίνων με πολύ συγκεκριμένους στόχους, παρά σε δίκαιη κρίση». Και καταλήγει: «Μια τέτοια αντιμετώπιση, κατά την άποψή μου, δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία, διότι προσκρούει στο περί δικαίου αίσθημα και ως εκ τούτου εκθέτει παρά προάγει το κύρος της Δικαιοσύνης».