ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

// Ευρωεκλογές έχουμε σήμερα, αλλά κάποιοι στον Πειραιά ετοιμάζονται για τις δημοτικές εκλογές. Και μάλιστα κάποιοι ετοιμάζονται να βρεθούν αντιμέτωποι με τον Φασούλα. Από τον χώρο της ΝΔ βέβαια, γιατί από το ΠΑΣΟΚ δεν τον αμφισβητεί κανένας…

// Μεγάλη συγκέντρωση έκανε την περασμένη Τετάρτη ο Β. Μιχαλολιάκος εν όψει ευρωεκλογών. Νωρίτερα είχε κάνει και ο Π. Μελάς αντίστοιχη εκδήλωση. Σαφώς ο Μιχαλολιάκος είχε περισσότερο κόσμο, αλλά στον Μελά είχε πάει και ο Αγραπίδης! Που μάλλον το… μετάνιωσε, μια και πέρασε σχεδόν απαρατήρητος… Έχει ο καιρός γυρίσματα.

// Τη θέση του προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά θα διεκδικήσει τη μεθεπόμενη Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΕΠΕ Στ. Μπρατσόλης. Ο Μπρατσόλης θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Ποδοσφαιρικής Συνεργασίας έπειτα από ομόφωνη απόφαση όλων των ηγετικών στελεχών της και ιδιαίτερα του απερχόμενου προέδρου της και προέδρου της ΕΠΣΠ Νίκου Ανασόπουλου, που αποχωρεί έπειτα από 27 χρόνια ευδόκιμης παρουσίας στον χώρο.

// Αφιερωμένο στον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο και στα 100 χρόνια από τη γέννησή του είναι το φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Κορυδαλλού, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. Πρωτοτυπία της φετινής διοργάνωσης είναι η μεγάλη μουσικοχορευτική αποχαιρετιστήρια γιορτή την Τρίτη 9 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο γήπεδο ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή όλων των χορευτικών ομάδων των σχολείων σε παραδοσιακούς και λαϊκούς ρυθμούς.

// Άνοιξε και φέτος στον Κορυδαλλό το «Σινέ Παράδεισος», ο πιο ιστορικός δημοτικός κινηματογράφος του λεκανοπεδίου, που συνδυάζει τις ποιοτικές ταινίες με την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα λουλούδια και τα υπόλοιπα φυτά, αλλά και την εξαιρετική κουζίνα. Το «Σινέ Παράδεισος» αποτελεί πλέον το σήμα κατατεθέν του Κορυδαλλού στον τομέα της ψυχαγωγίας και εξακολουθεί να συγκεντρώνει ένα πολυπληθές κοινό που ψάχνει να βρει ανάσες δροσιάς στο καμίνι της πόλης. Μαζί η ιστορική Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού που αναλαμβάνει ξανά δράση με αφιερώματα, εκδηλώσεις και πρεμιέρες μεγάλων δημιουργών.

// Με στόχο την προληπτική εξέταση των παιδιών, την καταγραφή των οδοντιατρικών τους προβλημάτων, την ενεργοποίηση των γονέων και των εκπαιδευτικών για τη φροντίδα της στοματικής τους υγείας και την έγκαιρη επίσκεψή τους στον οδοντίατρο, πραγματοποιήθηκε από τη Νομαρχία Πειραιά προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού των Σπετσών, με τη συνδρομή της εκπαιδευτικής κοινότητας και του δήμου. Η ειδικά εξοπλισμένη Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Νομαρχίας Πειραιά, με επικεφαλής τον αρμόδιο σε θέματα υγείας αντινομάρχη Βασίλη Βαλσαμάκη, βρέθηκε για δύο ημέρες στο νησί συνεχίζοντας έτσι το πρωτοπόρο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης που διεξάγεται φέτος για 4η συνεχή χρονιά. Στο πρόγραμμα που έλαβε χώρα στο νησί των Σπετσών συμμετείχαν περισσότεροι από 200 μαθητές του 1ου και 2ου νηπιαγωγείου και του 1ου δημοτικού σχολείου.

// Απόλυτη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η ΠΕΣΥΔΑΠ στο όρος Αιγάλεω. Φορείς και πολίτες απ’ όλους τους δήμους που εκπροσωπούνται στον σύνδεσμο έδωσαν το παρών και είχαν την ευκαιρία να βαδίσουν στο ιστορικό βουνό, να γνωρίσουν την πανίδα και τη χλωρίδα του, αλλά και να το καθαρίσουν από τα απομεινάρια των ασυνείδητων. Ήταν μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που αξίζει να σημειωθεί, γιατί ανέδειξε το όρος Αιγάλεω, εντόπισε τα προβλήματά του και προσδιόρισε δράσεις για την προστασία του, μια και είναι ο τελευταίος ελεύθερος χώρος της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής.

// Με μια ανακοίνωση αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Γιάννης Σπυράκης πρώην δημοτικός σύμβουλος Πειραιά (επί Αγραπίδη) και επικεφαλής του συνδέσμου για την Προστασία του Περιβάλλοντος του Πειραιά που ίδρυσε ο ίδιος το 1995,. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Πειραιάς βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων σε θέματα καθαριότητας, και τα ποσά που πληρώνουν ως ανταποδοτικά τέλη οι Πειραιώτες δεν διατίθενται για την καθαριότητα, αλλά σπαταλιούνται για την πρόσληψη «ποικιλόχρωμων παπαγάλων» που εξυπηρετούν τον δήμαρχο. Τέλος ο Γ. Σπυράκης εκφράζει την αντίθεσή του στο τραμ, το οποίο -όπως τονίζει- θα διχοτομήσει την πόλη και θα ζημιώσει την οικονομική και κοινωνική του ζωή.

// Την απαράδεκτη συμπεριφορά των πλοιοκτητών στους απόμαχους ναυτικούς καταγγέλλει ο αναγνώστης μας Ν. Μανιάτης, ο οποίος υποστηρίζει πως ενώ στα ακτοπλοϊκά πλοία οι υπάλληλοι του ΝΑΤ και οι λιμενικοί, αξιωματικοί μέχρι απλοί λιμενοφύλακες ταξιδεύουν τζάμπα, οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ πληρώνουν μισό εισιτήριο για τους ίδιους και ολόκληρο για το ΙΧ τους.

Τι παραπάνω κάνουν οι λιμενικοί από τους ναυτεργάτες και έχουν προνομιακή μεταχείριση; διερωτάται ο αναγνώστης μας. Κι εμείς μαζί του…


Σχολιάστε εδώ