Καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ

Όλα αυτά είναι απολύτως σωστές και πραγματικές διαπιστώσεις. Όμως η ευθύνη ξεκινάει από τα παράθυρα που ανοίχθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μετά τη θαρραλέα σύσταση του ΑΣΕΠ και οι… χαραμάδες συνεχίστηκαν και επί των κυβερνήσεων της ΝΔ.

Το ΑΣΕΠ που έφτιαξε ο Πεπονής δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό όπως το έχουν καταντήσει. Πρέπει να επανέλθει η αξιοκρατία και η διαφάνεια και να ξέρει ο πολίτης, η κάθε οικογένεια, τα νέα παιδιά ότι το κριτήριο πρόσληψης δεν θα είναι η κομματική ταυτότητα, αλλά η ικανότητα, τα προσόντα και η βαθμολογία στα γραπτά!

Το «ΠΑΡΟΝ» θα προχωρήσει ακόμη παραπέρα. Κανένας διορισμός, καμία πρόσληψη, με τις δήθεν συμβάσεις έργου, ή δήθεν εποχικών, δεν θα γίνεται εκτός ΑΣΕΠ, που με μια αναμόρφωση της λειτουργίας του θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα μέσα σ’ έναν μήνα να εγκρίνει άμεσες ανάγκες. Κανένας υπουργός, κανένας κρατικός φορέας, καμία δημοτική επιχείρηση, κανένας δήμος δεν θα διορίζει. Αν οι πολιτικοί μας, αν όλα τα κόμματα, και πρωτίστως τα δύο μεγάλα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ΘΕΛΟΥΝ, μπορεί αμέσως να αλλάξει το τοπίο και να μπει ΤΕΡΜΑ στο ρουσφέτι, στη συναλλαγή κόμματος και βουλευτή με τον πολίτη.

Είναι σίγουρο ότι μέσα τους οι πολιτικοί μας το θέλουν, γιατί έτσι θα απαλλαγούν από τις πιέσεις των ψηφοφόρων τους και θα μπορέσουν να ασχοληθούν με τα προβλήματα της περιοχής τους, αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών. Όταν ο Πεπονής έφτιαξε το ΑΣΕΠ, οι βουλευτές όλων των κομμάτων πανηγύριζαν, γιατί έτσι… απελευθερώνονταν, μέχρι που άνοιξαν τα παράθυρα… Και ξανά το ίδιο βιολί…

Ιδού λοιπόν η Ρόδος… Όλα τ’ άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Νομίζουν οι πολιτικοί μας ότι με ρουσφετολογικούς διορισμούς κερδίζουν ψήφους… Αν ήταν έτσι, τότε πώς βγήκε ο Καραμανλής το 2004, όταν ο Σημίτης είχε διορίσει 200.000 συμβασιούχους; Την απάντηση την είχε δώσει ο Γεώργιος Παπανδρέου. Διορίζεις έναν και κάνεις έναν αχάριστο και εννιά εχθρούς. Αν το συνειδητοποιήσουν αυτό οι πολιτικοί μας, τότε μπορεί να ελπίζουμε ότι θα πάρουν την απόφαση να γίνεται αξιοκρατικά και με διαφάνεια η κάθε πρόσληψη.


Σχολιάστε εδώ