ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΜΩΡΑ ΣΕ REALITY ΤΟΥ RTL!

Reality με δανεικά μωρά από το RTL στη Γερμανία. Το τηλεπαιχνίδι ονομάζεται «Ενήλικοι σε Δίκη», στο οποίο ζευγάρια εφήβων φροντίζουν τα «δανεικά» παιδιά, ενώ οι αληθινοί γονείς τους παρακολουθούν από ένα γειτονικό κτίριο. Τα δε βρέφη που «δανείζονται» στους εφήβους για την εκπομπή παρακολουθούνται συνεχώς από παιδοψυχολόγους και γιατρούς.

Πριν από λίγες μέρες το Διοικητικό Δικαστήριο της Κολονίας απέρριψε την προσφυγή μιας οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων της οικογένειας που απέβλεπε στην απαγόρευση μετάδοσης της εκπομπής του RTL.

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του ΑΠΕ, η Familiennetzwerk, μια οργάνωση ομπρέλα που εκπροσωπεί εκατό διαφορετικές οργανώσεις, υποστηρίζει ότι η εκπομπή «παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα» και δίνει την εντύπωση ότι «ο δανεισμός των βρεφών είναι κάτι το φυσιολογικό».

Το δικαστήριο, στην απορριπτική απόφαση, αναφέρει ότι το reality έχει ήδη μαγνητοσκοπηθεί και δεν είναι πλέον δυνατό να παρασχεθεί κάποια βοήθεια προς τα βρέφη, εάν τέτοια βοήθεια είναι αναγκαία.

Χαιρετίζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, εκπρόσωπος του RTL ανέφερε ότι σκοπός της εκπομπής είναι να προετοιμαστούν οι έφηβοι για τον ρόλο του γονέα και να είναι σε θέση να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στα βρέφη! Η υπουργός για τις Οικογενειακές Υποθέσεις Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε κάνει νωρίτερα έκκληση για ακύρωση της μετάδοσης της εκπομπής προσάπτοντάς της ότι αγνοεί τα δικαιώματα των παιδιών.

Καθώς λοιπόν τα προϊόντα του RTL «δοκιμάζονται» πρώτα στη Γερμανία και μετά επεκτείνονται με τη λογική του franchising και στις υπόλοιπες χώρες όπου ο όμιλος έχει παρουσία, είναι ανάγκη τώρα στην Ελλάδα να υπάρξει μια διαχωριστική γραμμή από την ίδια την ΕΙΤΗΣΕΕ, η οποία ως και σήμερα δεν έχει κώδικα δεοντολογίας για τις ψυχαγωγικές εκπομπές.


Σχολιάστε εδώ