ΘΕΛΟΥΝ ΡΟΛΟ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Παράλληλα, ο Κόκκαλης γνωρίζει ότι η πλαισίωσή του από ισχυρά ονόματα της ελληνικής οικονομίας θα περιορίσει την επέλαση του Παναθηναϊκού στα ΜΜΕ, αλλά και τη διαιτησία.

Μόνον που οι φερόμενοι ως βέβαιοι επενδυτές στον Ολυμπιακό κρατούν αποστάσεις. Κι αυτό έχει θορυβήσει τους πάντες επειδή βλέπουν ότι την ίδια ώρα οι «πράσινοι», απαλλαγμένοι από τα εσωτερικά προβλήματα, βάζουν τις βάσεις για να πάρουν τα σκήπτρα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το τελευταίο διήμερο ασκήθηκαν ποικιλόμορφες πιέσεις προς επιχειρηματίες, που θα μπορούσαν να πάρουν μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Από τη μια πλευρά η οικονομική ύφεση και από την άλλη το ξεκαθάρισμα του Κόκκαλη ότι «ο τρόπος διοίκησης θα παραμείνει ίδιος» έχει αποτρέψει πολλούς από το ενδεχόμενο να επενδύσουν στην ομάδα του Πειραιά.

Γι’ αυτό ανέλαβε ο Κόκκαλης την πρωτοβουλία για προσωπικές συναντήσεις, με στόχο να αξιοποιήσει το επικοινωνιακό χάρισμα που διαθέτει και να πείσει τους επιχειρηματίες να μπουν στον Ολυμπιακό.

Οι διαφορετικές τάσεις,
αιτία καθυστέρησης

Ψάχνονται στον Ολυμπιακό να δουν γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Αν και οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν πρώτοι τις μεταγραφές, στην πορεία όλα κόλλησαν. Στην περίπτωση του Μέλμπεργκ το πρόβλημα ήταν η εντολή του Σωκράτη Κόκκαλη να παγώσει το θέμα επειδή, όπως φέρεται να είπε, «είναι πολλά 7 εκατομμύρια για δύο χρόνια σε παίκτη 32 χρόνων». Στην περίπτωση με τον Μπόμπο, η καθυστέρηση οφείλεται σε διαδικαστικά προβλήματα, καθώς η πειραϊκή ομάδα θα τον αποκτήσει με καθεστώς συνιδιοκτησίας και παράλληλα πληρώνουν και το γινάτι των Τούρκων που έχουν εκνευριστεί από την απόφαση του Φίχερ να πάρει τον πελάτη του από την Μπεσίκτας και να τον φέρει στον Πειραιά.

Ο βασικός λόγος, όμως, είναι η διαφορετική αντίληψη ανάμεσα στον Γιάννη Χρυσικόπουλο και τον Δημήτρη Θεοδωρίδη. Τα δύο στελέχη του Ολυμπιακού έχουν διαφορετικές λίστες παικτών, καθώς μιλούν με άλλους μάνατζερ και την κρίσιμη ώρα αδυνατούν να χαράξουν κοινή γραμμή με συνέπεια την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των μεταγραφών.


Σχολιάστε εδώ