Θα βάλουμε τους «Σκύθες» να… μας φυλάνε;

Κουβέντα γίνεται για ένταξη αλλοδαπών στην Αστυνομία. Μάλιστα ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, κ. Ανδρέας Τάκης, δήλωσε ότι «η Ελληνική Αστυνομία χρειάζεται αρωγούς στην προσπάθεια να διατηρήσει διαύλους επικοινωνίας με τις ηγεσίες των κοινοτήτων Αφρικανών και Ασιατών που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα». Άραγε σ’ αυτούς περιλαμβάνει και τους μη νόμιμους, τους λαθρομετανάστες; Κι αν ναι, αυτήν τη νομιμότητα πρεσβεύει η Αρχή – Συνήγορος του Πολίτη;

Πέραν όμως αυτού, που είναι και ο πυρήνας του προβλήματος, αλήθεια, πιστεύετε, κύριε βοηθέ του Συνήγορου του Πολίτη, ότι με την πρόσληψη ως αστυφύλακα ενός μετανάστη θα αποκτήσει η Ελληνική Αστυνομία δίαυλο επικοινωνίας με τις ηγεσίες των μεταναστών; Σοβαρολογείτε; Μάλλον θα αστειεύεστε, ή δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα.

Όμως για να είμαστε ξεκάθαροι. Ως γενική αρχή δεν διαφωνεί κανείς για την ένταξη στα Σώματα Ασφαλείας μεταναστών που βρίσκονται ΝΟΜΙΜΑ στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια.

Υπάρχει όμως μια ιδιαιτερότητα που κανένας δεν πρέπει και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να παραβλέπει. Ότι οι χώρες προέλευσης των μεταναστών, νόμιμων και μη, που έχουν έρθει εδώ, έχουν επεκτατικές βλέψεις –και δεν τις κρύβουν– εναντίον της Ελλάδας. Τούρκοι, Σκοπιανοί, Βούλγαροι.

Υπάρχει και ένα δεύτερο κρίσιμο στοιχείο. Είναι διαφορετικού θρησκεύματος, που διακρίνεται για σκληρό φανατισμό.

Αυτές τις δύο πλευρές δεν μπορεί να τις προσπερνάει με περισσή ευκολία κανένας μας.

Και κανένας δεν μπορεί να ξεχνάει ότι πάνω απ’ όλα οδηγός κάθε απόφασης πρέπει να είναι το αύριο της χώρας μας, της Ελλάδας. Των παραδόσεών της, των αξιών της, της Ιστορίας της. Η ταυτότητα της χώρας πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού. Γιατί τίποτε δεν είναι πάνω απ’ αυτά. Αυτή είναι η περιουσία μας. Τα μάρμαρά μας, που έλεγε ο Μακρυγιάννης… Εκτός κι αν κάποιους, που θύουν στον βωμό της… πολυπολιτισμικότητας, δεν τους ενδιαφέρει…


Σχολιάστε εδώ