Θέλει να επενδύει εν λευκώ σε ομόλογα λεφτά των ασφαλισμένων!

Φαίνεται ότι η ηγεσία κοιτάζει μόνο την ανεπάρκεια (που δεν νομίζουμε ότι είναι ο πραγματικός λόγος). Δεν την ενοχλεί η υπερεπάρκεια που δείχνει ο πολυπράγμων και πολυδιορισμένος πρόεδρος του νέου ενοποιημένου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα, που περιλαμβάνει εννέα επικουρικά ταμεία.
Το πρώτο του βήμα το έκανε προ καιρού όταν ζήτησε από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου με φαξ την εν λευκώ έγκρισή τους να επενδύει σε ομόλογα χωρίς προηγούμενη συζήτηση στο ΔΣ.
Τώρα θέλει να κάνει μεταφορές των κεφαλαίων όλων των Επικουρικών Ταμείων του φορέα από την Τράπεζα της Ελλάδος προς τις εμπορικές τράπεζες και από αυτές στην Τράπεζα της Ελλάδος, να κάνει μεταφορές από εμπορικές τράπεζες προς άλλες εμπορικές τράπεζες κ.λπ.
Να εγκρίνει μόνος του και να πληρώνει δαπάνες μέχρι 15.000 ευρώ κατʼ είδος με απευθείας ανάθεση, να υπογράφει όλα τα έγγραφα του ΤΕΑΙΤ (ακόμα και τα απλά διαβιβαστικά), να εγκρίνει μόνος του χωρίς ΔΣ τις επιταγές επί της Τραπέζης της Ελλάδος, να εγκρίνει τις πληρωμές για όλους τους λογαριασμούς, για την προμήθεια εντύπων, γραφικής ύλης, λειτουργικών εξόδων, προμήθειας συσκευών, έκδοσης φυλλαδίων κ.λπ. μέχρι ποσού 6.000 ευρώ κατʼ είδος κάθε φορά!
Θέλει επίσης να διορίζει -κατά υπόθεση- τους δικηγόρους και συμβολαιογράφους που θα εκπροσωπούν το Ταμείο, που θα συντάσσουν έγγραφα για το Ταμείο, τόσο στην έδρα όσο και στα περιφερειακά δικαστήρια.
Η πολιτική ηγεσία δεν ρίχνει μια ματιά…


Σχολιάστε εδώ