Η ώρα των εξελίξεων στον «Ελ. Τύπο»

Από αύριο οι ευρωεκλογές θα ανήκουν πλέον στο παρελθόν και, στο τραπέζι, όπως γράψαμε και στα προηγούμενα φύλλα, μπαίνει το θέμα της επόμενης μέρας για τον «Ελεύθερο Τύπο».

Ήδη ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έχει πλήρη εικόνα για τα προβλήματα που υπάρχουν, ύστερα από πολύωρες συζητήσεις με όλο το επιτελείο της εφημερίδας. Και ασφαλώς έχει καταλήξει σε αποφάσεις. Μία, ίσως η πιο σημαντική αλλά και… επικίνδυνη, είναι η πρόταση που είχε γίνει για κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου και να δοθεί έμφαση στο κυριακάτικο, που αν υλοποιηθεί αυτό θα σημάνει πολλές απολύσεις…

Ο τελικός βέβαια λόγος ανήκει στον Θόδωρο και στη Γιάννα.

Μια άλλη πάντως επιλογή θα ήταν να καταργηθούν οι προσφορές και τα δώρα και να αφιερωθεί η εφημερίδα στην προσφορά ενημέρωσης, με στόχο τον αναγνώστη και όχι τον αγοραστή. Βέβαια, με μια τέτοια επιλογή θα έχει μικρότερη ίσως κυκλοφορία, πλην όμως ισχυρή παρέμβαση και επιρροή. Όλα όμως είναι θέμα του τι θέλεις…

Το δεξί χέρι του στον «Τύπο»

Άλλη μια ένδειξη πως ο έλεγχος του συγκροτήματος του «Ελεύθερου Τύπου» πέρασε στον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Ο στενός του συνεργάτης Θεόδωρος Παπαπετρόπουλος, μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο τουλάχιστον δύο εταιρειών, αφού πρώτα έλεγξε τα οικονομικά δεδομένα του συγκροτήματος. Αναλυτικά ο Θεόδωρος Παπαπετρόπουλος αντικατέστησε τον Χαράλαμπο Σταθάκη στο διοικητικό συμβούλιο του City 99,5, καταλαμβάνοντας θέση αντιπροέδρου.

Πρόεδρος παραμένει ο Ηλίας Κουτρουμπής και μέλη ο διευθυντής του σταθμού Γιάννης Προβής και ο Μιχάλης Μαντζάκος. Νέο διοικητικό συμβούλιο και στη ΜΜΕ Συμμετοχών της Γ. Αγγελοπούλου. Πρόεδρος παραμένει Η. Κουτρουμπής, αντιπρόεδρος ο Θ. Παπαπετρόπουλος και μέλη οι Μ. Ματζάκος και Γ. Παπαγεωργίου.

Η ΜΜΕ Συμμετοχών στην πρώτη υπερδωδεκάμηνη χρήση εμφάνισε ζημίες 166.000 ευρώ και η Τύπος Συμμετοχών ζημίες 167.877 ευρώ, με κύκλο εργασιών ύψους 350.000 ευρώ.

Οι συνολικές ζημίες της Τύπος Συμμετοχών ανήλθαν σε 945.826 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ