ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ «ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ «ΤΙΓΡΗ» ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Για τους γνωρίζοντες, όμως, μόνον έκπληξη δεν προκάλεσε το φινάλε ενός πολύμηνου σίριαλ, που κόντεψε να καταντήσει… σαπουνόπερα. Η στάση του πρώην προέδρου και νυν μεγαλοεφοπλιστή ήταν και παραμένει η ίδια. Τι κι αν οι εφημερίδες έγραφαν ευφάνταστα σενάρια και παραμύθια για τη «μεγάλη επιστροφή του ηγέτη των τίτλων»! Απλώς εξέφραζαν τους ευσεβείς πόθους των «κιτρινόμαυρων» για ένα δικό τους αντίπαλο δέος κόντρα στον Βαρδινογιάννη και τον Κόκκαλη. Τα ΜΜΕ και κυρίως τα προσκείμενα στην «Ένωση» φύλλα, δημιούργησαν αυτό τον μύθο για τον άνθρωπο, που ξεκίνησε από μια σχολή οδηγών στη Κοκκινιά για να φτάσει σήμερα στην κορυφή της επιχειρηματικής πυραμίδας. Με ναυτιλιακές και άλλες εταιρείες, περνώντας ακόμα και το κατώφλι της Wall Street. Λεφτά με «ουρά» έχει κερδίσει από τις επιχειρήσεις του ο Μελισσανίδης. Τόσο πολλά, που σε φιλική συντροφιά είχε πει ότι θα μπορούσε να αγοράσει ακόμα και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Για την ΑΕΚ, η μοναδική ευκαιρία να εμπλακεί εμμέσως στα διοικητικά, δόθηκε προ πενταετίας στην περιβόητη, όσο και καθοριστική, Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Εκείνη τη νύχτα που τον «άδειασε» την τελευταία στιγμή η «Original 21», δίνοντας κρίσιμες ψήφους στην παράταξη του Ντέμη Νικολαΐδη. Τότε χάθηκε και το… τρένο για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια με πρόταση Μελισσανίδη. Ανιστόρητη, επιζήμια όσο και βλακώδης η επιλογή των οργανωμένων οπαδών, οδήγησε το σωματείο σε μεγάλες περιπέτειες που πληρώνει και σήμερα.

Ο πρώην «κιτρινόμαυρος» ηγέτης, παρά την προσωπική του πικρία, έκανε ξανά κίνηση προσέγγισης στους μεγαλομετόχους και ειδικότερα στον Νίκο Νοτιά. Αλλά με φανερή επιφύλαξη: Πέρσι τέτοια εποχή πρότεινε εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου με γερές επενδύσεις από όμιλο γνωστών επιχειρηματιών, φυσικά και με δική του συμμετοχή στο κεφάλαιο. Όμως δεν τα βρήκε με τους σημερινούς μετόχους-ιδιοκτήτες. Όπως δεν συμφώνησε μαζί τους «λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας» και πριν από μερικές εβδομάδες, όταν είχε προκύψει πάλι σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην ΠΑΕ.

Ούτως ή άλλως ο Δ. Μελισσανίδης φαινόταν από καιρό «παγωμένος» στην ιδέα αγοράς της ΑΕΚ, παρά τη συχνή παρουσία του σε αγώνες στο ΟΑΚΑ και σε εκδηλώσεις οπαδών. Τώρα όμως έκλεισε οριστικά το σημαντικό αυτό κεφάλαιο για την «Ένωση» και καλύτερα γιατί αυτό το «σαράκι» με τον «τίγρη» έπρεπε κάποτε να τελειώσει. Να μη ζει η ομάδα και οι φίλαθλοι με αυταπάτες.

Έγινε έκδηλο ότι ο Μελισσανίδης «έβλεπε» πια από επιχειρηματική σκοπιά, αλλά και περισσή περίσκεψη μια μεγάλη επένδυση εκατομμυρίων ευρώ στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το είπε άλλωστε καθαρά στην ανακοίνωσή του: «Η ΑΕΚ χρειάζεται άμεσες, ριζικές λύσεις και γενναία χρηματοδότηση για να δημιουργήσει προϋποθέσεις πρωταθλητισμού». Για να καταλήξει με την επισήμανση ότι «τα έσοδα της ΠΑΕ με τις σημερινές συνθήκες, θα υπολείπονται σταθερά των εσόδων των ανταγωνιστών της». Οπότε; Από την πλευρά του σωστά το είδε… Έτσι, η ΑΕΚ πρέπει να ζήσει χωρίς «τίγρη» στη μηχανή της…


Σχολιάστε εδώ