Δεν έχουν πού να θάψουν τους νεκρούς!

Το πρόβλημα συζητήθηκε σε κοινή συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των δήμων που συμμετέχουν στον Σύνδεσμο 21 ΟΤΑ, δηλαδή της Φιλοθέης, της Κηφισιάς, της Ν. Ιωνίας, του Ν. Ψυχικού, του Ψυχικού, της Λυκόβρυσης, του Αμαρουσίου, της Πεύκης, του Χαλανδρίου, της Εκάλης, του Χολαργού, του Ηρακλείου, της Αγίας Παρασκευής, των Βριλησίων, του Γαλατσίου, του Παπάγου, της Ν. Πεντέλης, της Πεντέλης, των Μελισσίων, της Ν. Ερυθραίας και του Παπάγου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που έκανε ο Σύνδεσμος, από τους 21 δήμους μέλη του μόνον 3 έχουν επάρκεια κοιμητηρίου, 8 έχουν κοιμητήριο που αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα κορεσμού, ενώ 10 δήμοι στερούνται παντελώς κοιμητηρίου.

«Κρατάμε 4 και 5 ημέρες στους νεκροθαλάμους τους νεκρούς ώστε να εξευρεθεί χώρος ταφής» ήταν μια από τις δηλώσεις δημάρχων που έχουν κοιμητήριο, ενώ πολλοί περιέγραψαν τη δύσκολη θέση στην οποία έρχονται, αναγκασμένοι κάθε φορά, ακόμα και τα μεσάνυχτα, να παρακαλούν τους συναδέλφους τους για μια θέση στο κοιμητήριο του δήμου τους».

Στη συνάντηση ο πρόεδρος του συνδέσμου Θεόφραστος Οικονομίδης, δήμαρχος Φιλοθέης, και ο Παύλος Καμάρας, πρώην δήμαρχος Πεύκης, υπεύθυνος προγραμμάτων συνδέσμου, παρουσίασαν στους δημάρχους τα στοιχεία της έρευνας καθώς και τα αποτελέσματα των επαφών που είχαν σχετικά με τα θέματα αυτά με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Συμφωνήθηκε να αναζητηθεί κατάλληλος χώρος στην ευρύτερη περιοχή της Β. Αττικής κυρίως κατά μήκος των οδικών αξόνων Εθνικής Οδού και Αττικής Οδού για τη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου καθώς και η συνέχιση των συζητήσεων με την Εκκλησία για παραχώρηση χώρου.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της καύσης των νεκρών και η δημιουργία σχετικών εγκαταστάσεων.


Σχολιάστε εδώ