«Έντυπο μικρών αγγελιών» η «Χρυσή Ευκαιρία»!

«Έντυπο μικρών αγγελιών» και όχι εφημερίδα κρίνει τη «Χρυσή Ευκαιρία» με βάση τον νόμο Ρουσόπουλου 3592/2007 η Επιτροπή Ανταγωνισμού! Η επιτροπή εκλήθη να κρίνει την απόκτηση από τη Thetis Επενδυτική ΑΕ που ελέγχεται από τη South Eastern Europe Fund (SEEF) μέσω της θυγατρικής της Raguera Investments LTD του 70?80% του μετοχικού κεφαλαίου της Έψιλον Γραφικές Τέχνες Εκδόσεις – Εκτυπώσεις που ελέγχει τη δραστηριότητα της «Χρυσής Ευκαιρίας». Η γνώμη αυτή της επιτροπής έρχεται να προστεθεί στον προβληματισμό των υπουργείων για το αν είναι ή όχι εφημερίδα η «Χρυσή Ευκαιρία».

Η επιτροπή αναφέρει ρητά πως «πρόκειται περί εντύπου δημοσίευσης μικρών αγγελιών και απορρίπτει την κρίση της αίτησης με τον νόμο Ρουσόπουλου, ο οποίος στους κανόνες της συγκέντρωσης, κρίνοντάς τη, με τον νόμο 703 του 1977. Στη συνέχεια η επιτροπή επικαλείται τις δύο «γνωστοποιούσες εταιρείες», δηλαδή και τη Χ. Κ. Τεγόπουλος και τη SEEF για να σημειώνει πως η «”Χρυσή Ευκαιρία” δεν αποτελεί εφημερίδα, αλλά έντυπο μικρών αγγελιών, και ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν εντάσσεται στις ως άνω κατηγορίες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Τα επιχειρήματα της επιτροπής είναι τα εξής: «Το έντυπο ”Χρυσή Ευκαιρία” εκδίδεται με τη μορφή εφημερίδας, διανέμεται μέσω των καναλιών διανομής Τύπου και περιοδικών και προσμετράται από τους αρμόδιους φορείς στη συνολική κυκλοφορία των εντύπων». «Το περιεχόμενό του», κατά την επιτροπή, «αποτελείται, με την εξαίρεση των διαφημίσεων, αποκλειστικά από αγγελίες, μη δημοσιευομένων άρθρων πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος και λοιπών ειδήσεων». «Η ύλη και το περιεχόμενο του εν λόγω εντύπου» συνεχίζει η επιτροπή «δεν ασκεί επίδραση στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης επί θεμάτων πολιτικού ή γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος». «Συνεπώς», καταλήγει, «αν και το έντυπο ”Χρυσή Ευκαιρία” μπορεί να χαρακτηρισθεί ως εφημερίδα με την ευρύτερη δυνατή έννοια του όρου, ως έντυπο περιοδικά εκδιδόμενο δεν συνιστά μέσο ενημέρωσης που ασκεί επιρροή στο κοινό με την έννοια του άρθρου 3 παρ. 1 του ν. 3592/2007».


Σχολιάστε εδώ