Ένταση και χάλια στο υπουργείο Εξωτερικών

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους διπλωματικούς (που δεν σχετίζονται με κομματικές γραμμές και τάσεις) η ρήξη της επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών με στελέχη του, αλλά και με την οργανωμένη τάξη των διπλωματικών λειτουργών, βαθαίνει περισσότερο και είναι μη αναστρέψιμη, οδηγώντας σε οξύτερη κρίση. Πολύ περισσότερο, καθώς η υπουργός έχει καταφέρει να στρέψει κάποιους δικούς της σε σύγκρουση με άλλα στελέχη, σε μια προσπάθεια να μετακυλίσει τις ευθύνες αλλού.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι συγκεκριμένοι διπλωματικοί παράγοντες του υπουργείου με «γερές διασυνδέσεις» έχουν φθάσει μέχρι και το Μαξίμου, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις και ζητώντας ταυτοχρόνως παρέμβαση, προκειμένου τα πράγματα να μην υποτραπούν. Κυρίως όμως να μη θυματοποιηθούν άλλοι ούτε και να καθηλωθούν ουσιώδεις υπηρεσίες, οι οποίες τώρα έχουν εν πολλοίς παραλύσει.

Προς το παρόν, και λόγω αυτονόητων προεκλογικών σκοπιμοτήτων, τίποτε δεν πρόκειται να συμβεί, ενώ συστήνεται αυτοσυγκράτηση από στενούς συνεργάτες του Καραμανλή. Αλλά με βεβαιότητα, θα ξεσπάσει κρίση και θα υπάρξουν κρίσιμες εξελίξεις αμέσως μετά. Καθώς στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εξανέστησαν και είναι έτοιμα να έλθουν σε αντιπαράθεση με την υπουργό. Κάτι που προφανώς σχετίζεται με βαθύτερες αντιπαραθέσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο και θα φέρει την Ντόρα σε πολύ δύσκολη θέση από κάθε άποψη.


Σχολιάστε εδώ