«Έκαψαν» τον Βασάρα πριν από την ώρα του…

Ακόμα και οι μετέχοντες στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ δεν κατάλαβαν τι ακριβώς ψήφισαν όταν τις προάλλες βγήκαν από την αίθουσα. Δεν πρόκειται απλώς για μπάχαλο, αλλά για γενικευμένη διάλυση του κορυφαίου θεσμικού οργάνου, που, αν μη τι άλλο, οφείλει να διατηρεί κάποια σοβαρότητα στον ευαίσθητο χώρο της διαιτησίας. Θα αναρωτηθείτε ίσως: Και πότε υπήρχε σοβαρότητα στο «μαγαζί» της Λ. Συγγρού; Έλα, ντε!

Προφανώς και ο πολλά υποσχόμενος πρόεδρος Σοφοκλής Πιλάβιος έχει «χάσει την μπάλα» με όσα περίεργα συμβαίνουν στο προσκήνιο και -κυρίως- στο παρασκήνιο, εν όψει της Γενικής Συνέλευσης της 13ης Ιουνίου. Ενώ αρχικά ήταν απόλυτος στις απόψεις του για την προώθηση των επιλογών της Ομοσπονδίας, άρχισε να κάνει «νερά» και βήματα τακτικής υποχώρησης στα ζητήματα της ΟΔΠΕ και των Συνδέσμων Διαιτητών, αφήνοντας ορισμένα προνόμια στον τομέα της εκπαίδευσης διαιτητών. Η πιο μεγάλη ήττα, ωστόσο, που διαφαίνεται για τον νεαρό ηγέτη της Ομοσπονδίας, αφορά στην «αποκαθήλωση» του Κύρου Βασάρα, για τον οποίο εκφράστηκαν ζωηρές αντιρρήσεις σχετικά με την άμεση αναρρίχησή του στη θέση του επικεφαλής στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, στην οποία έχουν προσχωρήσει ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης και αρκετές ΠΑΕ Α΄ Εθνικής, εκδηλώθηκαν ισχυρές αντιδράσεις για τη «φωτογραφική» θέσπιση θέσης διευθυντή διαιτησίας.

Η περίπτωση να προωθηθεί στο συγκεκριμένο πόστο ο (πρώην) κορυφαίος διεθνής ρέφερι, μάλλον απομακρύνεται. Προφανώς θα χρειαστεί σημαντικό διάστημα από τότε που αποχώρησε (2 έως 4 χρόνια) για να αποκτήσει και διοικητική εμπειρία. Πάντως, δεν αποκλείεται να δοκιμαστεί -ως πρόσχημα- η φόρμουλα πρόσληψης του Βασάρα από την ΕΠΟ για επιμόρφωση και εκπαίδευση των νέων διαιτητών.

Ο Κύρος δεν έχει πάρει ακόμα θέση για όσα διόλου τιμητικά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από το όνομά του. Κάποια στιγμή όμως, οφείλει να δώσει απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση για τον ίδιο και για πολλά άλλα ζητήματα θα ‘χουμε την ευκαιρία να μάθουμε, το προσεχές Σάββατο, στη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας.


Σχολιάστε εδώ