1.200 σελίδες με γράμματα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιάκωβου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα στο Μεγάλο Αμφιθέατρο στη Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης, με αφορμή την έκδοση και παρουσίαση του τόμου 1.200 σελίδων, με τίτλο: «Τα Άπαντα επί Πανανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εθνικών Θεμάτων», εκδόσεις University Studio Press Θεσσαλονίκης, που περιέχουν την ανέκδοτη αλληλογραφία του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιάκωβου με Προέδρους των ΗΠΑ και επίσης Προέδρους και πρωθυπουργούς της Ελλάδος.

Παρεμβάσεις επιστημονικές έκαμαν οι: Αθανάσιος Αγγελόπουλος, Γρηγόριος Λιάντας, Θωμάς Παπαστεργίου, Νικόλαος Μόττας, Δημήτριος Κουτρούλας και Βασίλειος Κουκουσάς για θέματα της αλληλογραφίας Ιακώβου, όπως: τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ, το Μακεδονικό, το Βορειοηπειρωτικό και το Γιουγκοσλαβικό, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ομογένεια Κωνσταντινουπόλεως, Ίμβρου και Τενέδου, τη Θράκη και τις σχέσεις του με την Ελλάδα.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν συναυλιακά δύο χορωδίες, μια της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και άλλη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Επίσης, έγινε κινηματογραφική παρουσίαση βασικών στιγμών του βίου και της προσφοράς του Ιάκωβου.


Σχολιάστε εδώ