Στο σκαμνί η Δικαιοσύνη!

Και πολύ περισσότερο, όταν αυτό αφορά ένα απ’ τα μεγαλύτερα μεταπολιτευτικά σκάνδαλα, αυτό της Ζήμενς, ένα σκάνδαλο που όλως συμπτωματικά (!) αφορά και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας.

Η εικόνα της -επί της ουσίας- απόδρασης κατηγορουμένων λίγο πριν από τις απολογίες τους και τις αναμενόμενες προφυλακίσεις τους, σε καμιά περίπτωση δεν περιποιεί τιμή στην ελληνική Πολιτεία. Ούτε στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες δείχνουν να λειτουργούν εκτός, εντελώς εκτός του στοιχειώδους κανόνα «πρέπει να αιφνιδιάζω κι όχι να αιφνιδιάζομαι»!

Κι αν το πρώτο λάθος, εγκληματικής μάλλον αμέλειας, ας πούμε ότι συγχωρείται (φυγοδικία του εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου Μιχ. Χριστοφοράκου), τι να πει κανείς για το… δεύτερο εντός ολίγων ημερών, δηλαδή τη φυγοδικία και την απόδραση ενός άλλου εκ των πρωταγωνιστών, του στελέχους της Ζήμενς Χρ. Καραβέλα;

Και αυτές οι «αμαρτίες» ασφαλώς και δεν συγχωρούνται με εκ των υστέρων «πρεμούρες» και κινήσεις που δείχνουν περισσότερο άγχος, όπως τα εντάλματα σύλληψης και τελικά η σύλληψη των ετέρων πρωταγωνιστών, του «πράσινου» στελέχους του ΟΤΕ Σκαρπέλη και του στελέχους της Ζήμενς, Γεωργίου…

Είναι δε χαρακτηριστικό και της πρεμούρας και του άγχους ότι απ’ τη στιγμή που εσπευσμένα εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψής τους, οι αστυνομικοί πήγαν νύχτα να τους συλλάβουν, με… ταξί, για να αποφευχθεί οποιοδήποτε «απρόοπτο»!

Πάντως έγκυροι νομικοί κύκλοι τόνιζαν στο «ΠΑΡΟΝ» ότι η σύλληψή τους είναι δικονομικά έγκυρη…

Για τη σύλληψη των δύο εμπλεκόμενων στις μίζες της Ζήμενς οι δικηγόροι τους υπέβαλαν μήνυση κατά του ανακριτή για υπεξαγωγή εγγράφων και παραβίαση καθήκοντος και ζήτησαν να συλληφθεί και να παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο.

Σε ό,τι αφορά τον φυγόδικο -πλέον- Χρ. Καραβέλα, οι πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι βρίσκεται στην Ουρουγουάη κι όχι στη Γερμανία, όπως έχουν αναφέρει πολλά ΜΜΕ, πολύ μακριά δηλαδή…

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πληροφοριες ότι η οικογένεια Καραβέλα εισήγαγε σε «χώρα της Νοτίου Αμερικής (πρόκειται για την Ουρουγουάη) 3 εκατομμύρια δολάρια και επιπλέον προέβη σε αγορά πολυτελούς ακινήτου», που δόθηκαν απ’ το υπουργείο Δικαιοσύνης, προήλθαν απ’ τις αρχές της Ουρουγουάης.

Ενημερώθηκε η πρεσβεία μας εκεί και στη συνέχεια μέσω της πρεσβείας το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ σύμφωνα με ορισμένες άλλες πληροφορίες στην Ουρουγουάη βρίσκεται και άλλος εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο!

Πάντως το υπουργείο Δικαιοσύνης, με δήλωση του υπουργού Ν. Δένδια, ενημέρωσε ότι «έχει ήδη δεσμευτεί το ποσό που εισήγαγε στη χώρα της Νοτίου Αμερικής, όπως και το πολυτελές ακίνητο που αγόρασε σε αυτήν η οικογένεια του Χρ. Καραβέλα».

Εξάλλου κύκλοι του υπουργείου τόνιζαν στο «ΠΑΡΟΝ» ότι αν στην αγορά του ακινήτου αποδειχτεί αναμφισβήτητα ανάμειξη της οικογένειας του Καραβέλα, τότε θα ζητηθεί η έκδοση και των μελών της οικογένειας, πέραν του φυγόδικου.

Οι εκτιμήσεις έμπειρων νομικών, που έχουν αναμειχθεί στην όλη υπόθεση σχετικά με τη φυγοδικία του 70χρονου Καραβέλα λένε τα εξής:
– «Απόδρασε» επειδή φοβήθηκε την προφυλάκιση.
– Επειδή αισθανόταν ότι απειλείται για να «μη μιλήσει».
– Θέλει να «ζήσει και να πεθάνει ελεύθερος». Αρκεί βέβαια να μη συλληφθεί και εκδοθεί, συμπληρώνουμε… Εκτός του ότι κι αν ακόμα δεν συλληφθεί, θα είναι μια ζωή φυγόδικος, όσο τον ενδιαφέρει αυτό…

Χριστοφοράκου απειλές…

Στο μεταξύ και όσον αφορά το «μεγάλο ψάρι», τον Μιχ. Χριστοφοράκο, όλες οι εκτιμήσεις και πληροφορίες συγκλίνουν (το είχαμε επισημάνει απ’ την περασμένη Κυριακή) ότι η έκδοσή του απ’ τη Γερμανία στην Ελλάδα είναι από πολύ δύσκολη έως απίθανη, λόγω εμπλοκών που αφορούν το γερμανικό Δίκαιο (απειλή ισοβίου καθείρξεως στην Ελλάδα κ.λπ.).

Ενώ έγκυρη και σοβαρή πηγή υπογράμμισε στο «ΠΑΡΟΝ» την εξής ρήση-απειλή του Χριστοφοράκου:

– Έστω και μία ώρα αν μπω στον Κορυδαλλό, τότε δεν θα υπάρχει κανείς σας!

Πρόκειται ασφαλώς για μια απειλή που απευθύνεται βασικά στα δύο μεγάλα κόμματα, αφού η εκτίμηση που έχουν όσοι γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο του σκανδάλου, είναι ότι… δεν υπάρχουν πολλοί που να μην τα έχουν πάρει, εννοώντας προφανέστατα στελέχη που συμμετείχαν στις δοσοληψίες με τη Ζήμενς την επίμαχη περίοδο.

Χαρακτηριστικά σημειώνουμε, ότι αν ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, τότε θα αποκαλυφθεί και πολιτικό στέλεχος ανερχόμενο και μάλιστα με ραγδαίους ρυθμούς, απ’ τη Βόρειο Ελλάδα, το όνομα του οποίου θα προκαλέσει σεισμό!

Δεν άφησαν ίχνη…

Το ερώτημα βέβαια είναι ΑΝ θα συμβεί αυτό, αφού αφενός μάλλον απουσιάζει η πολιτική βούληση, αφετέρου οι πολιτικοί εμπλεκόμενοι φρόντισαν να μην αφήσουν… ίχνη, τουλάχιστον εμφανή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 500 σελίδες των λογαριασμών που ανοίχτηκαν απ’ την Εισαγγελία της Βέρνης, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά την περασμένη Κυριακή «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», δεν υπάρχουν ονόματα πολιτικών προσώπων. Οπότε; Βέβαια αν υπάρξει ενδελεχής έρευνα, τότε θα αποκαλυφθούν και οι «λαδιάρηδες» πολιτικοί. Αλλά, επαναλαμβάνουμε, μάλλον απουσιάζει η βούληση…


Σχολιάστε εδώ