Π. Παναγιωτόπουλος: Να μην αφήσετε τον θυμό να σας κατευθύνει

«Στις εκλογές της 7ης Ιουνίου μην αφήσετε να κατευθύνουν τις επιλογές σας ο θυμός ή η πικρία που τυχόν αισθάνονται ορισμένοι από εσάς για λάθη ή παραλείψεις της κυβέρνησης, οι οποίες πιθανώς υπάρχουν, αλλά δεν αμαυρώνουν το συνολικό έργο της Νέας Δημοκρατίας, που είναι πολύ θετικό και ωφέλιμο για τον τόπο.

Αν υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία ενέργειες, παραλείψεις ή συμπεριφορές που θεωρείτε ότι σας έχουν πληγώσει, στηρίξτε τώρα την παράταξη και ελάτε, αμέσως μετά το καλό αποτέλεσμα που επιβάλλεται να πετύχουμε, να δώσουμε μαζί τον αγώνα για να διορθώσουμε προς το καλύτερο τα πράγματα, εκεί που πιστεύετε ότι χρειάζεται».

Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ένα από τα πολύ εντυπωσιακά στοιχεία στην εκδήλωση αυτή ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, η οποία και δημιούργησε, για αρκετή ώρα, κυκλοφοριακό κομφούζιο έξω από το ξενοδοχείο στην Πλατεία Συντάγματος.

Παρενέβησαν, με σύντομες αλλά πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Αθ. Πλατιάς και ο Χρήστος Σορώτος, πρώην γενικός διευθυντής της Citigroup στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ο καθηγητής Αθ. Πλατιάς ανέλυσε στην ομιλία του τους λόγους για τους οποίους οι περισσότερες ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν επιθυμούν την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα -ανεξάρτητα από τη δική της τακτική στο συγκεκριμένο θέμα- πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της και να κατανοήσει σε βάθος τις θέσεις αυτές των υπολοίπων ευρωπαϊκών λαών.

Από την πλευρά του, ο οικονομολόγος Χρ. Σορώτος, αφού έκανε περιεκτική αναφορά στα αίτια της οικονομικής κρίσης που πλήττει την παγκόσμια οικονομία, εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για το μέλλον της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ