Πατρινά και… άλλα

Η συγκέντρωση του Κώστα Καραμανλή στην Πάτρα δεν θα γίνει τελικά. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σήμερα στη Λαμία. Οι στενοί του συνεργάτες είχαν προβληματιστεί μήπως θα έπρεπε να μιλήσει στην αχαϊκή πρωτεύουσα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην Εγναντία Οδό. Αλλά η στήλη δικαιώθηκε απολύτως. Ο κομματικός μηχανισμός της Αχαΐας παραπαίει και ουδείς σοβαρός στη Ρηγίλλης δεν δείχνει εμπιστοσύνη.

Η χρόνια παθογένεια του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή δεν έχει φυσικά καμία σχέση με τη δυναμική που αναπτύσσει σε άλλες περιοχές της χώρας. Εδώ επικρατεί μια μιζέρια και μια εσωστρέφεια που θα μπορούσαν να διδάσκονται ως παράδειγμα προς αποφυγή σε πανεπιστήμιο Πολιτικών Επιστημών διεθνώς!

Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια. Και σίγουρα αυτό δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με το εκλογικό σώμα, με τους απλούς πολίτες. Οι μοναδικοί που έχουν την ευθύνη είναι οι παράγοντες, που το μόνο που κάνουν είναι να παριστάνουν τους σπουδαίους. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, και είναι αρκετές αλλά όχι ικανές να ξεχαρβαλώσουν το σαπισμένο σύστημα.

Κάποιοι από αυτούς, στη δίνη της ανικανότητάς τους, κατάφεραν να τραβήξουν πίσω όλον τον μηχανισμό. Και τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Κάθε άλλου είδους ανάλυση δεν έχει, νομίζω, απολύτως καμία αξία. Και αυτό που λένε πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι λίαν συντόμως θα πρέπει να βρεθεί λύση στο ζήτημα ώστε να ανανεωθεί πλήρως το πολιτικό προσωπικό.

Φυσικά, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα έλθει στην Πάτρα κλιμάκιο, όπως ήδη έχουμε γράψει, προκειμένου να βάλει τάξη στην κατάσταση…

Απ’ ό,τι φαίνεται, θα υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε επίπεδο θεσμικών λειτουργιών. Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, βασικός στόχος είναι η αναδιοργάνωση εν όψει δημοτικών εκλογών.


Σχολιάστε εδώ