Ο τελικός της επιβίωσης!

Πρόκειται για επανάληψη του… περσινού έργου, όταν οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν στην αυλαία του μίνι πρωταθλήματος, αλλά τότε είχαν όλα τελειώσει. Οι «πράσινοι» είχαν εξασφαλίσει την πρώτη θέση και οι «κιτρινόμαυροι» έπαιζαν για διαδικαστικούς λόγους. Αλλά το σημερινό ματς έχει χαρακτήρα επιβίωσης.

«Ο θάνατός σου, η ζωή μου» ισχύει για την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Με την ΑΕΚ, βέβαια, να μην καίγεται ιδιαίτερα αν τελικά μείνει 2η στα πλέι οφ, αλλά όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και με την υπόθεση Κατσουράνη, στον «δικέφαλο» θέλουν να χαλάσουν το καλοκαίρι όλων όσων ασχολούνται με το «τριφύλλι», στο οποίο παίζουν τους κόπους μιας σεζόν και τις προοπτικές της επόμενης.

Διότι ενδεχόμενη ήττα του Παναθηναϊκού θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στην Παιανία. Οι επικριτές του Τεν Κάτε θα μιλήσουν για δικαίωση αφού τόσον καιρό τάσσονταν υπέρ της αλλαγής προπονητή, αρκετοί παίκτες θα βρεθούν με το ένα πόδι εκτός ομάδας και γενικά θα μπούμε σε εποχή πολλών ανακατατάξεων.

Οι πολλές απουσίες της ΑΕΚ δίνουν προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Αλλά οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν χάσει φέτος από τους «πράσινους».

Όπως δεν χάνουν γενικώς οι ομάδες που φοράνε κίτρινα. Κι αυτό είναι στοιχείο που το συζητάνε στην «Ένωση», καθώς σε τέτοια ματς κρίνονται πολλά και από τη μάχη επικράτησης και ψυχολογίας των προπονητών αλλά και των ποδοσφαιριστών.
Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ θα ξεχειλίζει από φανατισμό. Για τους φίλους της ΑΕΚ το ματς αποτελεί ευκαιρία για να εκφράσουν και τη δυσαρέσκειά τους στην τακτική του Παναθηναϊκού να αποκτήσει τον Κατσουράνη δίχως την πληρωμή της ρήτρας που ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ.

«Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας», διεμήνυσε ο Μπάγεβιτς, ο οποίος ετοιμάζεται να χτυπήσει τους «πράσινους» από τον κεντρικό άξονα, καθώς εκεί εντοπίζει τις αμυντικές αδυναμίες τους.

Ο Τεν Κάτε θα προσπαθήσει να «απλώσει» το ματς στις πτέρυγες, στις οποίες υστερούν οι «κιτρινόμαυροι». Κινήσεις τακτικής από τους προπονητές, με τον Ολλανδό να ακολουθεί τη συντηρητική συνταγή της Ευρώπης, καθώς οι «πράσινοι» βολεύονται με δύο αποτελέσματα.


Σχολιάστε εδώ