ο Δαίμονας των δημαρχείων

Εξηγούμαστε: Ο αυτόχειρας νοίκιαζε για χρόνια δημοτικό κτίριο, που λειτουργούσε ως καφετέρια, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της πόλης. Χρώσταγε υπέρογκα ποσά σε διάφορους, καθώς και πολλά ενοίκια στον δήμο. Ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος πρότεινε συμβιβαστική λύση με την καταβολή κάποιων ενοικίων, αφού το χρέος είχε αγγίξει τις 300.000 ευρώ και ο δήμαρχος κινδύνευε να κατηγορηθεί ότι δεν προστατεύει τα συμφέροντα του δήμου. Αυτά το 2006. Από τότε οι οφειλές του επιχειρηματία αυξήθηκαν και προς τον δήμο και προς άλλες μεριές.

Ποια είναι όμως η εκμετάλλευση της ιστορίας; Ότι βρέθηκαν κάποιοι να πουν πως φταίει ο δήμαρχος για την αυτοκτονία επειδή πίεσε, λένε, τον αυτόχειρα απαιτώντας τα χρήματα των ενοικίων. Είναι οι ίδιοι που λίγες ημέρες πριν κατηγορούσαν τον ίδιο δήμαρχο ότι είναι υπόλογος επειδή δεν προασπίζεται τα συμφέροντα του δήμου διώκοντας τον επιχειρηματία. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο…

QQQ Για κάτι περίεργες… διαπραγματεύσεις στον Δήμο Αγίας Παρασκευής ακούμε αυτόν τον καιρό. Συγκεκριμένα, για έντονο φλερτ του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Γιάννη Σταθόπουλου με τη Ρηγίλλης, για χρίσμα για τις δημοτικές εκλογές του 2010. Η πληροφορία προκαλεί απορίες, αφού ο Σταθόπουλος ανήκει παραδοσιακά στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αληθεύει πάντως, μιλάμε για βόμβα πρώτου μεγέθους εκεί στα βόρεια!

QQQ Μπουρλότο βάζει η παραίτηση του πρώην αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Γλυφάδας, Οδυσσέα Παπαδόπουλου, η οποία έσκασε πριν από λίγες ημέρες με επιστολή-κατηγορητήριο για τη γραμμή της δημοτικής αρχής. Ποιοι οι λόγοι της φυγής, σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχο; Ότι ο δήμαρχος, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, συμβιβάστηκε με «βαρίδια» για την πόλη, όπου «βαρίδια» χαρακτηρίζονται άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής, στα οποία, όπως λέει ο κ. Παπαδόπουλος, δόθηκαν αντιδημαρχίες! «Είναι πλέον προφανές ότι η παράταξή μας έχει εκτραπεί από τις αρχές, τις αξίες και τους στόχους της. Το στίγμα της πολιτικής της το δίνουν πλέον τα γνωστά σε σένα ”βαρίδια” και εσύ το έχεις αποδεχθεί, ταυτιζόμενος μαζί τους», γράφει στην επιστολή του ο πρώην αντιδήμαρχος.

QQQ Χαμός γίνεται αυτόν τον καιρό στον Δήμο Ιλίου, αφού όλοι ψάχνουν να βρουν τον υπαίτιο που επέτρεψε να γίνει, πριν από κάποιες ημέρες, το φεστιβάλ κατά της απαγόρευσης των ναρκωτικών στο Περιβαλλοντικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»! Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον δήμαρχο Νίκο Ζενέτο και τον ΑΣΔΑ ότι έδωσαν τις «ευλογίες» τους για το φεστιβάλ της ντροπής, ο δήμαρχος με τη σειρά του τα ρίχνει στο ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς, όπως υποστηρίζει, την περίοδο που έγιναν οι εκδηλώσεις μέσα στο πάρκο το υπουργείο ήταν ο υπεύθυνος φορέας, και το μπαλάκι συνεχίζει να ταξιδεύει… Και όλα αυτά τη στιγμή που για δύο μέρες κυκλοφορούσαν ναρκωτικά και μαστουρωμένοι μέσα στο πάρκο, ενώ την είσοδο κοσμούσαν πανό με πολιτισμένα συνθήματα, όπως για παράδειγμα: «Κάτω η χούντα, πάνω η φούντα»! Αστυνομία, βέβαια, ούτε για δείγμα.

QQQ Μπορεί να φωνάζουν οι εργαζόμενοι και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αμαρουσίου σχετικά με το εργασιακό μέλλον των εκατοντάδων συμβασιούχων στον Οργανισμό Εργασίας του δήμου, οι οποίοι μένουν μετέωροι με τον μετασχηματισμό των δημοτικών επιχειρήσεων, ο δήμαρχος όμως Γιώργος Πατούλης πιστεύει ότι είναι εκείνος που θα γελάσει τελευταίος. Όπως μαθαίνουμε, με το που θα ανοίξει και πάλι η Βουλή, θα περάσει η πολυαναμενόμενη από τους ανθρώπους του δήμου τροπολογία που θα εξασφαλίζει τους συμβασιούχους του Οργανισμού και θα ανοίγει τις πόρτες για την ένταξή τους στον δήμο.

QQQ Περίεργες καταγγελίες σχετικά με γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την πρόσφατη κινητοποίηση των δημάρχων με αίτημα την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού για την κατασκευή των νέων ΧΥΤΑ στην Αττική, κάνει ο δήμαρχος της Καλλιθέας και μέλος του ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ Κώστας Ασκούνης. Υποστηρίζει ότι την ώρα που οι δήμαρχοι έκαναν παράσταση έξω από τη Βουλή, η Τροχαία, μυστηριωδώς και αναίτια, έκοψε την κίνηση των οχημάτων στο σημείο των στύλων του Ολυμπίου Διός. Όχι μόνο οι δήμαρχοι δεν έκλεισαν τον δρόμο (ακριβώς για να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία), αλλά επιπλέον ζήτησαν από την Τροχαία να μην προχωρήσει σε καμία ρύθμιση, λέει ο δήμαρχος της Καλλιθέας και αναρωτιέται γιατί πήρε μια τέτοια πρωτοβουλία η Τροχαία.

QQQ Μας κατήγγειλαν ότι συνεχίζονται κανονικά τα έργα της κατασκευής ενός υπερμεγέθους καταστήματος γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ στο Χαλάνδρι (στο πρώην οικόπεδο της Γερμανικής Σχολής), παρά την ακύρωση, από πλευράς Περιφέρειας, της παραχώρησης της σχετικής άδειας. Θυμίζουμε ότι το εν λόγω κτίσμα επιχειρείται να σηκωθεί σε περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη ζώνη αμιγούς κατοικίας, πρόσφατα δε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα κατέθεσε σχετική ερώτηση στο Κοινοβούλιο. Απαντώντας τα αρμόδια υπουργεία, Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ, τονίζουν ότι δεν επιτρέπεται η επίμαχη κατασκευή. Αν είναι έτσι, γιατί τότε δεν πάει κανείς να τους σταματήσει;

Κουίζ

Ποιος δήμαρχος φημολογείται ότι σκέπτεται να… μετοικίσει σε δήμο της Ανατολικής Αττικής, όπου σκοπεύει να διεκδικήσει τη δημαρχία σε επόμενες δημοτικές εκλογές, επειδή στην εν λόγω περιοχή μυρίζει… ψητό λόγω κατασκευής ΧΥΤΑ;


Σχολιάστε εδώ