Ξεκουράστηκε ο Καραμανλής…

Ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε άνετος, χαλαρός και, ταυτόχρονα, αποφασισμένος και σίγουρος να προχωρήσει στην υλοποίηση των αποφάσεών του, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους.

Παράλληλα, έστειλε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις εντός κι εκτός της Νέας Δημοκρατίας.

«Είμαι μαχητής»

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ρηγίλλης, το κυριότερο στοιχείο που θα συμβάλει στη συσπείρωση των ψηφοφόρων ήταν ότι ο πρωθυπουργός διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα περί «κουρασμένου» και ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή, δίνοντας σκληρή μάχη σε όλα τα μέτωπα. «Εγώ είμαι μαχητής και νομίζω ότι αυτό έχει αποδειχθεί» ήταν οι χαρακτηριστικές του φράσεις. Δήλωση που είχε αποδέκτες κυρίως μέσα στην παράταξη και κατά βάση στην πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη, στο επιτελείο της οποίας το «τελεσίγραφο» του κ. Καραμανλή προκάλεσε εκνευρισμό.

Κι αυτό, διότι ο χρόνος που περνάει λειτουργεί εις βάρος της κ. Μπακογιάννη για την προώθηση των προσωπικών φιλοδοξιών της. Τέλος, η δήλωσή του ότι «δεν έχει κλείσει ούτε τα 53 του χρόνια και, κατά συνέπεια, είναι πολύ νωρίς να σκέφτεται να βγει στη σύνταξη!» επίσης ερμηνεύεται ότι προοριζόταν για την υπουργό Εξωτερικών….
«Όλοι κρίνονται»

Στο θέμα της οικονομικής κρίσης ο Καραμανλής επέλεξε και πάλι να είναι ειλικρινής και ξεκάθαρος απέναντι στους πολίτες. Δεν έκρυψε τις δυσκολίες κάτω από το χαλί. Υπογράμμισε ότι η χώρα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, αλλά τόνισε την αισιοδοξία του ότι «μπορούμε να βγούμε με επιτυχία από τη δύσκολη συγκυρία».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ναι, μεν, δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο λήψης νέων φορολογικών μέτρων, αλλά προειδοποίησε ότι αν τα δεδομένα της οικονομίας αλλάξουν, τότε όλα θα επανεξετασθούν. Είναι προφανές ότι ο κ. Καραμανλής έχει επιλέξει να πει την αλήθεια στους πολίτες, με τη βεβαιότητα ότι οι τελευταίοι θα εκτιμήσουν την ειλικρίνειά του.

Από την άλλη, ανακούφιση σε μεγάλη μερίδα στελεχών και ψηφοφόρων της παράταξης προκάλεσε η απάντηση του πρωθυπουργού για τους βουλευτές που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις σκανδάλων. Είπε χαρακτηριστικά ότι όλοι κρίνονται και την κατάλληλη ώρα θα κρίνει ο ίδιος και θα λάβει τις αποφάσεις του.

Όσοι γνωρίζουν τον Καραμανλή κι ερμηνεύουν καλύτερα τα λόγια του παρατήρησαν ότι ο πρωθυπουργός έχει βγάλει ουσιαστικά…κίτρινη κάρτα στους συγκεκριμένους βουλευτές ενώ- παραμονές των εθνικών εκλογών- θα τους δείξει και την κόκκινη!

Εκτός όσοι ζημίωσαν την κυβέρνηση

Μάλιστα, την επομένη, στενοί συνεργάτες του επισήμαιναν ότι η αποστροφή του «Όλοι κρίνονται» δεν αφορούσε μόνον τους λεγόμενους «Βατοπεδινούς» και τον Παυλίδη, αλλά και σειρά βουλευτών, που με τη συμπεριφορά τους, τους προηγούμενους μήνες, ζημίωσαν την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία. Όλοι αυτοί λοιπόν, είναι, σχεδόν βέβαιο, ότι θα βρεθούν εκτός συνδυασμών στις εθνικές εκλογές.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής με κατηγορηματικότητα και επιχειρήματα απάντησε στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ, ότι έκλεισε τη Βουλή για να αποτρέψει το ενδεχόμενο να φτάσουν στην Ολομέλεια, στοιχεία από νεώτερα σκάνδαλα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι, αφότου έκλεισε τη Βουλή κανένα θέμα δεν ανέκυψε, ενώ πρόσθεσε ότι αν υπήρχε ανοιχτό θέμα αυτό δεν θα συνέβαινε. Με τον τρόπο αυτό ενίσχυσε την κριτική του προς το ΠΑΣΟΚ ότι επιθυμούσε να παραμείνει ανοιχτή η Βουλή για να συντηρήσει το κλίμα σκανδαλολογίας.

Η εμφάνιση, αλλά και όσα είπε ο κ. Καραμανλής, άλλαξαν άρδην την εικόνα που είχαν μέχρι πρότινος τα περισσότερα στελέχη της παράταξης. Ότι, δηλαδή, ήταν απογοητευμένος με την κατάσταση, και πως έκανε ακόμη και σκέψεις για να αποχωρήσει από την αρχηγία. Την Τετάρτη μάλιστα, το βράδυ είδαν στο Μega έναν διαφορετικό Καραμανλή, αποφασισμένο να προχωρήσει μπροστά, σε σημείο που αρκετοί να πιστεύουν ότι οι εναλλαγές αυτές δεν είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας, αλλά τακτικής που ακολουθεί προκειμένου να αποπροσανατολίσει… φίλους και αντιπάλους.

Ορισμένοι δε υποστηρίζουν, ότι ο πρωθυπουργός δεν θα τα παρατήσει τόσο εύκολα και πως θα δώσει σκληρή μάχη για την υστεροφημία του.


Σχολιάστε εδώ