Νέες κινητοποιήσεις μετά τις 8 Ιουνίου από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Αγώνες μετά τις ευρωεκλογές έχουν προαναγγείλει οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προβλέποντας ότι η 8η Ιουνίου θα σημάνει και την «καταιγίδα» μέτρων που θα πλήξουν μισθωτούς και συνταξιούχους.
Προς το παρόν όμως άδεια είναι τα γραφεία των δύο κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων: Οι συνδικαλιστές «πήραν τους δρόμους» ή έχουν εγκατασταθεί στα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων των πολιτικών φορέων στους οποίους ανήκουν. Στη ΓΣΕΕ είναι δυνατόν να «εντοπισθεί» ο υπεύθυνος Τύπου Στ. Ανέστης (και αυτός όχι όλες τις ώρες), στην ΑΔΕΔΥ όποιος συνδικαλιστής συμπτωματικά βρίσκεται την ώρα που αναζητείται κάποιος υπεύθυνος.
Οι ΔΑΚίτες κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του προέδρου τους Κώστα Πουπάκη, που έτσι και αλλιώς βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση, ενώ στελέχη της ΠΑΣΚΕ (σ.σ. πολλά δεν χάρηκαν με την υποψηφιότητα της προέδρου του ΕΚΑ Στάβυς Σαλουφάκου καθώς δεν είναι «παιδί μηχανισμών») μάχονται για την επικράτηση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ πιστεύοντας ότι «θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις».
Σχεδόν καθημερινές είναι οι παρουσίες των συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ και της Αυτ. Παρέμβασης σε εκδηλώσεις για την ενίσχυση της παρουσίας των κομμάτων τους στην Ευρωβουλή. Πρωτοστατούν ο Τ. Πέρρος, ο Γ. Μαυρίκος και ο Χρ. Καρτσώτης, όπως και οι Αλ. Καλύβης και Γ. Γαβρίλης, ενώ συνεχής είναι και η παρουσία του Δημ. Στρατούλη.


Σχολιάστε εδώ