Κι όμως ήταν νέο γεγονός… για τον «Εν Λευκώ»

Λάβαμε και δημοσιεύουμε από τη Λίνα Βασιλοπούλου, νόμιμη εκπρόσωπο και γενική διευθύντρια της Three Dee Ανώνυμη Ραδιοφωνική Εταιρεία, την παρακάτω επιστολή:

«Αγαπητέ κύριε διευθυντά

Με αφορμή την ”είδηση” που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας την περασμένη Κυριακή (24/5) σχετικά με την πραγματοποιηθείσα από 30/7/2007 μεταβίβαση στην εταιρεία μας ”THREE DEE ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” του ρ/φ σταθμού ”ΕΝ ΛΕΥΚΩ”, επισημαίνουμε ότι τα αναφερόμενα περί ακυρότητας της μεταβιβάσεως κ.λπ. στο ανωτέρω δημοσίευμα αποτελούν επανάληψη παλαιότερου σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας σας (22/3/2009).

Για το θέμα αυτό, η εταιρεία μας είχε εκδώσει στις 18/3/2009 ανακοίνωση Τύπου, το ακριβές περιεχόμενο της οποίας όμως παραλείψατε να μνημονεύσετε εκ νέου στο τελευταίο δημοσίευμά σας, παρά το γεγονός ότι, για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε, κρίθηκε σκόπιμο να επαναδημοσιεύσετε εκτενώς και με πηχυαίο τίτλο την παλιά αυτή ”είδηση”. Σημειώνουμε δε ότι πριν από την επαναληπτική αυτή δημοσίευση, ουδείς από την εφημερίδας σας ήλθε σε επαφή με την εταιρεία μας για να πληροφορηθεί τυχόν νέες εξελίξεις. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και οι δύο αυτές παραλείψεις οφείλονται αποκλειστικά σε παραδρομή. Κρίνουμε συνεπώς επιβεβλημένο για την έγκυρη και πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας να σας γνωστοποιήσουμε ότι η διαδικασία επανεξέτασης της υποθέσεως από το ΕΣΡ βρίσκεται ακόμη, ως είθισται στα ζητήματα αυτά, σε εξέλιξη, καθώς με τα από 24/3/2009 και 18/5/2009 έγγραφά της, η εταιρεία έχει αιτηθεί την προβλεπόμενη από το νόμο κλήση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου των εκπροσώπων της εταιρείας μας για την παροχή οποιωνδήποτε διευκρινήσεων ή στοιχείων κρίνει σκόπιμο το ΕΣΡ. Κλήση, η οποία -υπενθυμίζουμε – δεν είχε λάβει χώρα στο παρελθόν λόγω της μη αποστολής του σχετικού εγγράφου του ΕΣΡ στον ορθό αριθμό fax της εταιρείας μας. Συμπερασματικά, όπως είχαμε τονίσει εξαρχής με την προαναφερθείσα ανακοίνωση Τύπου, πρόκειται για ένα ζήτημα καθαρά τυπικό, δοθέντος ότι η εταιρεία πληροί τις προβλεπόμενες στον νόμο προϋποθέσεις για την απόκτηση του ρ/φ ”ΕΝ ΛΕΥΚΩ”, ο οποίος άλλωστε υπενθυμίζουμε ότι βρίσκεται στην αδιαφιλονίκητη κυριότητα της εταιρείας μας ήδη από το 2007».

Απάντηση: Δεν πρόκειται για «επανάληψη ”είδησης”», αλλά για νέο γεγονός. Το ΕΣΡ ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τη σχετική απόφαση με τα επιχειρήματά του, άρα για την Αρχή ισχύει η απόφαση, μέχρι να αποφανθεί μετά το αίτημα της Three Dee. Ο προσεκτικός αναγνώστης την περασμένη Κυριακή θα διάβαζε πως γράφαμε ότι «η ιδιοκτήτρια εταιρεία Three Dee είχε δηλώσει πως δεν είχε λάβει πρόσκληση για να παραστεί στη συνεδρίαση, όταν και ελήφθη η σχετική απόφαση της μεταβίβασης από τον Κ. Καββαθά στις εκδόσεις Λυμπέρη και πως άμεσα θα κατέθετε τα σχετικά στοιχεία».

Άρα, δεν υπάρχει καμία παράλειψη αναφοράς των θέσεων της εταιρείας, όπως δεν προκύπτει και κάποιο νέο στην πληροφόρησή μας από τη σημερινή επιστολή της Three Dee. Τρίτο σημείο: Όταν δημοσιεύσαμε πριν από χρόνια την άδικη απόφαση του ΕΣΡ για το κλείσιμο του Best -ιδιοκτησίας Three Dee-, η οποία και ευτυχώς κατέπεσε, υποστηρίξαμε ανοικτά τη διατήρηση της λειτουργίας του σταθμού. Τότε δεν λάβαμε βέβαια κάποια επιστολή που να επικαλείται νομοθεσία και να καθορίζει πώς θα συντάξουμε τα κείμενά μας. Εκτός και αν δεν θυμάστε ποιοι σας ενημέρωσαν…


Σχολιάστε εδώ