ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Ο AΓΓ. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Η κρίση δεν σταμάτησε την τροχιά ανάπτυξης και σταθερής κερδοφορίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Τα νούμερα είναι ο αψευδής μάρτυρας.

Μεκέρδη 56,15 εκατομμύρια ευρώ κατά το Α΄ τρίμηνο του 2009 διαμορφώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. (Το Α΄ τρίμηνο του 2008 είχε «κλείσει» με ζημίες 49,92 εκατ. ευρώ).

Επιπλέον, το Α΄ τρίμηνο του 2009 σημειώθηκε αύξηση των εσόδων από επαναλαμβανόμενες πηγές (επιτοκιακά έσοδα) της τάξεως του 3,13% (183,11 εκατ. ευρώ), σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αυξήθηκαν επίσης οι καταθέσεις κατά 6,95% (11.989,91 εκατ. ευρώ) από το τέλος του 2008.

Όλα αυτά βεβαίως δεν ήρθαν τυχαία.

Ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης είχε προβλέψει πριν από τρία χρόνια την κρίση, όπως προκύπτει από άρθρο του στο «Economist» τον Ιανουάριο του 2006, και είχε προχωρήσει σε κινήσεις που είχαν ρίσκο, αλλά όπως σήμερα αποδεικνύεται κέρδισε το στοίχημα.

Με φανερή την ικανοποίηση από την ευόδωση των στόχων που είχε βάλει, ο Άγγελος Φιλιππίδης σε δηλώσεις του τονίζει:

«Παρά τη συνεχιζόμενη διεθνώς δυσμενή οικονομική συγκυρία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, διαθέτοντας υψηλή ρευστότητα, εξακολουθεί να είναι ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, παρέχοντας ταυτόχρονα επαρκή χρηματοδότηση σε βασικούς τομείς της οικονομίας.

Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Hellenic Postbank – Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κύριο πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και του έλληνα πολίτη, ειδικά στις διεθνώς δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που ζούμε σήμερα, με επωφελή τρόπο για τους μετόχους της και τους εργαζομένους της.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι μια εναλλακτική τράπεζα που σέβεται την ιστορία της και με ασφάλεια, συνέπεια, σταθερότητα και ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, εδραιώνει το μέλλον της».


Σχολιάστε εδώ