Καταγγέλλουν την υποβάθμιση του Μουσικού Σχολείου στο Ίλιον

Την υποβάθμιση και απαξίωση του Μουσικού Σχολείου Ιλίου καταγγέλλουν οι διδάσκοντες σ’ αυτό καθηγητές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι ενώ μέχρι τώρα ο αριθμός των εισακτέων ήταν 88 μαθητές, ξαφνικά φέτος η προϊσταμένη της Γʼ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό των εισακτέων σε 72 για τον επόμενο χρόνο.

Αναλύοντας τον προβληματισμό του και επισημαίνοντας ότι θα πρέπει και πάλι να εισαχθούν 88 μαθητές, ο σύλλογος των διδασκόντων τονίζει:

«Η αναιτιολόγητη αυτή απόφαση της Γʼ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας είναι άνιση και επικίνδυνη και υπονομεύει τη βιωσιμότητα του σχολείου μας, γι’ αυτόν τον λόγο ζητούμε την άμεση άρση της παραθέτοντας τους παρακάτω σοβαρούς λόγους:

– Η περιοχή την οποία καλύπτει το σχολείο μας είναι η πιο μεγάλη πληθυσμιακά σε σχέση με τις περιοχές που καλύπτουν τα υπόλοιπα μουσικά σχολεία της Αττικής και με την εισαγωγή τουλάχιστον 88 μαθητών στην Αʼ Γυμνασίου επιτυγχάνεται μια δικαιότερη και πληθυσμιακά αναλογικότερη κάλυψη (να αναφέρουμε εδώ ότι το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, με σαφώς πιο μικρή περιοχή κάλυψης, θα εισαγάγει 80 μαθητές στην Αʼ Γυμνασίου και το Μουσικό Σχολείο Αλίμου 75). Δεν θα πρέπει λοιπόν να αποκλείουμε το δικαίωμα επιλογής στην παιδεία και τη γνώση των παιδιών αυτής της περιοχής.

– Στα 6.500 τ.μ. όπου εκτείνεται το σχολείο μας έχει πλήρη επάρκεια σε αίθουσες μαθημάτων ατομικών οργάνων (45), με ικανή υλικοτεχνική υποδομή (αξίζει κανείς να συγκρίνει τα άλλα δύο μουσικά σχολεία που προαναφέρθηκαν με τον αριθμό των εισακτέων τους).

– Με τη μείωση των εισακτέων σε 72 και τη δημιουργία τριών αντί για τέσσερα τμήματα στην Αʼ Γυμνασίου, θίγονται εργασιακά πολλοί από τους συναδέλφους μας, αφού η μείωση των ωρών ανέρχεται κατά προσέγγιση σε 105. Επομένως ο προβληματισμός είναι έντονος για το ποιος είναι εκείνος που αποφασίζει για τα θέματα της παιδείας, κάτω από ποια λογική και τι σκοπιμότητες εξυπηρετούνται».


Σχολιάστε εδώ