Κάτω στον Πειραιά

Πάντως για τον Πειραιά είχε ένα σημαντικό στοιχείο αυτή η επίσκεψη. Ο Γ. Παπανδρέου «τα είπε» για λίγο με τον Π. Φασούλα και συζήτησαν το θέμα των οικοπέδων της ΧΡΩΠΕΙ. Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της δημιουργίας στον χώρο αυτόν μητροπολιτικού πάρκου όπως το έχει σχεδιάσει και εξαγγείλει ο Δήμος Πειραιά.

// Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η νομαρχιακή οργάνωση του ΠΑΣΟΚ της Αʼ Πειραιά με την ευκαιρία των ευρωεκλογών. Ομιλητές ήταν οι Παπουτσής, Κοππά αλλά και ο δήμαρχος Π. Φασούλας.

// Τις παραιτήσεις των προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων ζήτησε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ο δήμαρχος Πειραιά, προκειμένου να προχωρήσει στις ανακατατάξεις που θα κρίνει αναγκαίες για την καλύτερη εκτέλεση του έργου της δημοτικής αρχής, καθώς στενεύουν τα περιθώρια για τις ευρωεκλογές.

// Άρχισαν οι διεργασίες για την έναρξη των εργασιών της ανάπλασης των πάρκων και των χώρων πρασίνου στον λόφο Βώκου. Τα πλάνα και το πλαίσιο των εργασιών συντονίζει ο αντιδήμαρχος πρασίνου Δημήτρης Βρόντος, ο οποίος έχει γεννηθεί στην περιοχή και τρέφει ιδιαίτερη ευαισθησία γι’ αυτήν. Παράλληλα, με γοργό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης της περιοχής πάνω από το Ναυτικό Μουσείο, όπου είναι πλέον εμφανής η διαφορά, καθώς η εικόνα που βλέπουμε σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το χθες.

// Μεγάλη εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης Ανδρέα Παπανδρέου θα διοργανώσει στις 23 Ιουνίου, στο Βεάκειο, ο δήμαρχος Πειραιά. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες και προβολές με θέματα από τη ζωή του Ανδρέα και την πολιτική του σταδιοδρομία, ενώ έχουν κληθεί, εκτός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όλοι οι εν ζωή μετέχοντες στις πρώτες κυβερνήσεις του Ανδρέα.

// Μια ωραία πρωτοβουλία πήρε ο αρμόδιος για τα Συμβούλια Νέων δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Γ. Βουτσινάς. Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων οργάνωσε συγκεντρώσεις υποψηφίων στις οποίες μετείχαν και νέοι φοιτητές, οι οποίοι τους έλεγαν τις πρόσφατες εμπειρίες τους από τις εξετάσεις, αλλά τους ενημέρωναν και για το τι θα συναντήσουν στα ΑΕΙ ή τα ΤΕΙ εφόσον εισαχθούν. Οι συζητήσεις αυτές είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού κάποιες φορές κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! Είναι δε χαρακτηριστικό πως για τις συναντήσεις αυτές συζητούσαν οι υποψήφιοι και στα εξεταστικά κέντρα πριν αρχίσει η διαδικασία των εξετάσεων!

// Αγανάκτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης με τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στο θέμα της λειτουργίας του παζαριού και με επιστολή του προς τον νομάρχη Γιάννη Μίχα τον προτρέπει να σταματήσει τους «ατέρμονες διαλόγους» και να τελειώνει γρήγορα με το θέμα.

Απαντώντας στον κ. Κορκίδη, ο νομάρχης Πειραιά επισημαίνει πως το ύφος της επιστολής είναι τουλάχιστον ατυχές, γιατί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου γνωρίζει πως αρμόδιος για το παζάρι δεν είναι ο νομάρχης αλλά ο δήμαρχος. Δηλαδή αν δεν πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο για το πού θα πάει το παζάρι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Και βέβαια, τονίζει ο Γ. Μίχας, δεν είναι δυνατόν να γίνει οτιδήποτε αν δεν ολοκληρωθεί ο διάλογος που γίνεται με όλες τις πλευρές για να καταλήξουν σε κάποια λύση.

Από τη στιγμή λοιπόν που ο κ. Κορκίδης γνωρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικός διάλογος, γιατί αδημονεί;

// Το όρος Αιγάλεω που είναι το τελευταίο φυσικό απόθεμα της δυτικής Αθήνας καταστρέφεται συστηματικά από κοπάδια γιδιών. Σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την Ομόνοια, το πιο αδικημένο από τα βουνά του Λεκανοπεδίου στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας συνεχίζει να καταστρέφεται από την εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων και τη μη εφαρμογή των νόμων.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και τα στελέχη της ομάδας πυροπροστασίας του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου που ανέβηκαν στο βουνό για τον έλεγχο των μέτρων πυροπροστασίας, έκπληκτοι αντίκρισαν κοπάδι από διακόσια τουλάχιστον γίδια να καταστρέφει τις τελευταίες προσπάθειες της φύσης για αναγέννηση του δάσους κι αυτό παρά τον νόμο και τις υπουργικές αποφάσεις που απαγορεύουν τη βοσκή στα βουνά της Αττικής. Τα Δασαρχεία Πειραιά και Αιγάλεω τι έχουν να πουν για το θέμα αυτό;


Σχολιάστε εδώ