Ιδού ποιοι είναι οι «Οικολόγοι»

Το πρόβλημα με τους Οικολόγους Πράσινους δεν είναι ότι αίφνης τους εμφάνισε ένα συγκρότημα Τύπου (με τη συνεργαζόμενη εταιρεία δημοσκοπήσεων) ως το… δημοφιλέστερο κόμμα στην Ελλάδα, ούτε το σταδιακό… φούσκωμα στις δημοσκοπήσεις (προς το παρόν δεν τους έφτασαν σε… διψήφιο νούμερο, προφανώς για να μην τους πάρουν με τις ντομάτες).

Το πρόβλημά τους είναι ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο αρχηγός τους…

Ένα δημοσίευμα στην «Espresso» αποκάλυψε την πολυσχιδή δραστηριότητα του κ. Τρεμόπουλου, που στις 13 Νοεμβρίου 2006, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, ήταν στο «πάνελ» που παρουσίασε μαζί με το «Ουράνιο Τόξο» το αποκαλούμενο «Μακεδονικό Αναγνωστικό», που προπαγανδίζει τη σκοπιανή διάλεκτο ως… μακεδονική γλώσσα. Αυτό το βιβλίο και τον… Τρεμόπουλο επικαλείται η σκοπιανή προπαγάνδα κατά της Ελλάδας. Στις φωτογραφίες από εκείνη την εκδήλωση ο 51χρονος επικεφαλής των Πράσινων Οικολόγων από τις Σέρρες είναι με το πανό του Γκότσε Ντέλτσεφ, του «εθνικού ήρωα» των Σκοπιανών! Μαζί του ήταν ο εκπρόσωπος του φιλοσκοπιανού «Ουράνιου Τόξου» Παύλος Βοσκόπουλος, που αυτοπροσδιορίστηκε στο ακροατήριο ως «εθνικά Μακεδόνας για πολιτικούς λόγους», ο κ. Ονσούνογλου, που συστήθηκε ως «Οθωμανός», ο κ. Τριαρίδης, που είπε ότι είναι «ελληνόγλωσσος Σαλονικιός», κ.ά. Ο επικεφαλής των Πράσινων Οικολόγων λοιπόν και το κόμμα του έχουν πρόγραμμα και θέσεις φιλοσκοπιανές και προφανώς ανθελληνικές. Η συμμετοχή του κ. Τρεμόπουλου στις ιστοσελίδες των αρθρογράφων του κ. Σόρος λέει επίσης κάτι. Το γνωρίζουν άραγε όσοι λένε ότι θα τον ψηφίσουν;

Το τι συμφέροντα εκπροσωπούν οι Οικολόγοι Πράσινοι στη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» (το κατήγγειλε σκωπτικά ο Στ. Μάνος…) ίσως δεν είναι η ώρα να το πούμε, όμως όλοι… γνωρίζουν τα τεράστια παιχνίδια στην ενέργεια που θα έχουν «οικολογικό» χρώμα αλλά θα υποκρύπτουν μεγάλες δουλειές και συμβόλαια. Ακούσατε άραγε εσείς μέτρα πολιτικής για την οικολογία σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας; Μιλάνε απλώς για… οικολογία και ότι θέλουν να μας κυβερνήσουν σε σχήματα συνεργασίας (γι’ αυτό και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στο ραδιόφωνο Κ-1, κατήγγειλε ονομαστικά τον κ. Αλαφούζο ότι βρίσκεται πίσω από όλα αυτά)!

Ας δούμε όμως μερικές πρόσφατες προγραμματικές θέσεις των Πράσινων Οικολόγων και δραστηριότητες του Μιχ. Τρεμόπουλου για να αντιληφθούμε τι ψηφίζουμε τελικά.

• Ο κ. Τρεμόπουλος και οι Πράσινοί του ήταν ανάμεσα σ’ εκείνους που θέλησαν να καταδώσουν την Ελλάδα στον ΟΗΕ και στη διεθνή κοινότητα ότι δήθεν συμμετείχε, με εθελοντές πολίτες, στη σφαγή των μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα στη Βοσνία. Μας κατήγγειλαν ότι υποθάλπουμε εγκληματίες και δεν τους παραδίδουμε να δικαστούν! Γράφουν συγκεκριμένα: «H ελληνική Πολιτεία έχει την υποχρέωση και συγγνώμη να ζητήσει δημοσίως από τις οικογένειες των 8.000 σφαγιασθέντων και να απαιτήσει να λογοδοτήσουν όσοι έλληνες “εθελοντές” συνέπραξαν στο μεγάλο έγκλημα και οι γνωστοί-άγνωστοι που τους ενέπλεξαν. Tο απαιτούμε»! Όταν ακόμη και οι πιο στυγνοί εισαγγελείς του Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου ΔΕΝ άσκησαν καμία δίωξη εναντίον κανενός Έλληνα, αλλά δέχθηκαν την απλή αλήθεια ότι οι έλληνες εθελοντές μετέφεραν συνέχεια ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους εκείνες τις ταραγμένες μέρες, ο Μ. Τρεμόπουλος και η ομάδα του συνέτασσαν αυτό το ανεκδιήγητο κείμενο κατά της Ελλάδας, καλώντας τη χώρα μας να ζητήσει συγγνώμη, να αναγνωρίσει δηλαδή την ενοχή της και συνεπώς να ζητήσει… από μόνη της να παραπεμφθεί και αυτή στη Χάγη μαζί με τον Μιλόσεβιτς και τους άλλους υπαίτιους αυτής της μελανής σελίδας της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας!

• Ζήτησε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων από το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης να σκεφθούν τη μετονομασία της οδού Αποστόλου Παύλου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ (το «παινεύεται» ο κ. Τρεμόπουλος και στο σάιτ του, με την επιπρόσθετη αιτιολογία ότι από το 1938 μέχρι το 1955 το δρομάκι δίπλα στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης είχε το όνομά του)!

• Σε προσωπικές του αφηγήσεις ο Μιχ. Τρεμόπουλος αναφέρεται σε σφαγές και παιδομάζωμα του Ελληνικού Στρατού (!) και τάσσεται υπέρ της ανακίνησης του θέματος των αλβανών «Τσάμηδων» και της… κυριαρχίας τους στη Θεσπρωτία!

• Δηλώνει θαυμαστής της πολιτικής του Κεμάλ (της δεκαετίας του ’30) και της σχολής Ρεπούση! Γράφει: «…Στους πρόσφυγες, πέρα από την πίκρα και τον πόνο για τον ξεριζωμό, δεν υπήρχε το μίσος για τους Τούρκους που υπάρχει τώρα. Το μίσος και η εμπάθεια, καθώς και η ανιστόρητη, υστερική και άδικη σύγκριση του Κεμάλ με τον Χίτλερ, είναι προϊόν της δεκαετίας του ’90 και της προσπάθειας ορισμένων κύκλων να αναθεωρήσουν την πρόσφατη ιστορία μας, γράφοντας και λέγοντας ό,τι τους κατέβει (για διάφορους λόγους). Με μια λέξη είναι προϊόν του εθνολαϊκισμού».

• Οι Πράσινοι Οικολόγοι τάσσονται υπέρ του αυτοπροσδιορισμού των Σκοπιανών (με άλλα λόγια να ονομαστούν απλώς… Μακεδονία), είναι υπέρ της αναγνώρισης μειονότητας «Μακεδόνων» στην Ελλάδα, είναι υπέρ της επίσημης διδασκαλίας από το ελληνικό κράτος των «μακεντόντσι» (σε ποιους άραγε;) και πολλά άλλα παρόμοια που ούτε οι… Σκοπιανοί τολμούν να μας τα προτείνουν! Μην ξεχνάμε ότι «πρότυπό» τους είναι οι γερμανοί έμποροι της οικολογίας. Ο επικεφαλής τους -και φερόμενος ως χρηματοδότης τους σε κάποιο βαθμό- Γιόσκα Φίσερ μετείχε σε κυβέρνηση συνεργασίας ως υπουργός των Εξωτερικών και πρωτοστάτησε στους ανηλεείς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία χωρίς να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου.

• Ο Μιχ. Τρεμόπουλος μετείχε ως αντιπρόεδρος στα κοινοτικά προγράμματα «Αντιγόνη» (με ιστοσελίδες μόνο στην αγγλική γλώσσα) και (επαγγελματικό) αντικείμενο τον ρατσισμό, την οικολογία, τη βία… Τα έσοδα της «Αντιγόνης» για το 2008 υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τα 350.000 ευρώ (κάτι που θα πρέπει να αναφερθεί στο «Πόθεν Έσχες» του κ. Τρεμόπουλου εάν εκλεγεί τελικά ευρωβουλευτής – στην Κομοτηνή πάντως είπε ότι υποβάλλει φορολογική δήλωση 8.000 ευρώ και ζει από τα εισοδήματα της συζύγου του). Ο πατέρας του ήταν αγωνιστής του ΕΑΜ, καταγόταν από το Βόιο Κοζάνης, ενώ η μητέρα του ήταν από προσφυγική οικογένεια της Ανατολικής Θράκης. Ο ίδιος μετά τη Νομική ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις ΗΠΑ, με μεταπτυχιακό τίτλο στην Κοινωνική Οικολογία. Όπως δηλώνει, από το 1981 ζει ασκώντας τη δημοσιογραφία σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς και στο ίντερνετ, ενώ παράλληλα παραδίδει μαθήματα δημοσιογραφίας και οικολογίας!

• Να θυμίσουμε ότι με αφορμή εκδήλωση για την ποδηλασία ο Μ. Τρεμόπουλος επισκέφθηκε πρόσφατα την Κομοτηνή μαζί με στελέχη του κόμματος του από την Καβάλα και τον Έβρο. Με το «καλημέρα σας» οι δύο συνεργάτες του Μιχάλη Τρεμόπουλου αντίκρισαν δύο τεραστίων διαστάσεων πανό με τα συνθήματα «ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ» και «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΚΕΜΑΛΙΣΜΟΣ = ΝΑΖΙΣΜΟΣ – Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑ». Τα πανό τα είχαν σηκώσει πολίτες της περιοχής, στην πλειοψηφία τους παλιννοστούντες Πόντιοι από την πρώην ΕΣΣΔ, ως διαμαρτυρία για τις θέσεις που εξέφρασε ο Μ. Τρεμόπουλος, να μην εγκατασταθούν δηλαδή οι Πόντιοι στη Θράκη και να τιμηθεί ο (γενοκτόνος των Ποντίων) Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη ως «τέκνο της πόλης».

• Τέλος, ο κ. Τρεμόπουλος και το κόμμα του υπερασπίζονται το δικαίωμα στην ανοχή και στη διαφορετικότητα, ζητώντας το άνοιγμα των συνόρων μας σε κάθε λαθρομετανάστη, με την αναγνώριση πλήρων δικαιωμάτων, καθώς και την κοινωνική αναγνώριση σε όλες τις σεξουαλικές, θρησκευτικές ή άλλες μειονότητες.


Σχολιάστε εδώ