Η μάστιγα της λαθρομετανάστευσης

Σε Λερναία Ύδρα εξελίσσεται η ανεξέλεγκτη πλέον εισροή λαθρομεταναστών στη δύσμοιρη χώρα μας. Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών μόνον τον τελευταίο χρόνο 146.337 λαθρομετανάστες και 2.211 δουλέμποροι συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές. Αν σε αυτούς υπολογίσουμε και τους μη συλληφθέντες τότε ομιλούμε για αδιανόητα νούμερα.

Το πρόβλημα είναι άκρως σοβαρό και έχει επαχθείς οικονομικές, κοινωνικές και κυρίως εθνικές διαστάσεις. Όταν τα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως δέχονται τους οικονομικούς μετανάστες που είναι ευεργετικοί για την οικονομία τους, μη προβληματικοί για την κοινωνία τους και δεν αλλοιώνουν την εθνική τους ταυτότητα και οι οποίοι δεν ξεπερνούν το 10% του ενεργού πληθυσμού τους, εμείς αγγίζουμε τους διπλάσιους. Και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ο αριθμός αυτός βαίνει διαρκώς αυξανόμενος κατά 8-10% ετησίως.

Τα κύρια αίτια του επαχθούς για τη χώρα φαινομένου είναι τα εξής:

Α. Τα απέραντα θαλάσσια σύνορά της σε συνδυασμό με την πλημμελή φύλαξή τους.

Β. Η άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο Επαναεισδοχής, το οποίο έχει υπογράψει και το οποίο ισχύει από τον Απρίλιο του 2002. Έτσι παρά το γεγονός ότι συλλαμβάνονται οι τούρκοι διακινητές, υπάρχουν θεωρήσεις διαβατηρίων λαθρομεταναστών από τις τουρκικές αρχές και ανευρίσκονται στα θυλάκιά τους τουρκικά χρήματα ή εισιτήρια τουρκικών αστικών συγκοινωνιών, οι τουρκικές Αρχές αρνούνται να δεχθούν πίσω τους παρανόμως διακινηθέντες ή όταν τους δέχονται ζητούν την καταβολή χρηματικού ποσού ανά λαθρομετανάστη, το οποίο κυμαίνεται από 71 έως 400 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τα οκτώ (8) έτη εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επαναεισδοχής στα αλλεπάλληλα αιτήματα των ελληνικών αρχών για επαναεισδοχή 57.428 λαθρομεταναστών η Τουρκία έχει δεχθεί και με το σχετικό μπαξίσι, μόνον τους 7.442.

Γ. Η υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους ασιάτες γείτονές μας για την ένταξή τους στην Ευρώπη, όταν αυτοί αρνούνται προκλητικά να συμμορφωθούν σε βασικούς κανόνες της Κοινότητας.

Δ. Η δήθεν προοδευτική νοοτροπία σύμπαντος σχεδόν του πολιτικού κόσμου, σύμφωνα με την οποία η προστασία των δικαιωμάτων του έλληνα πολίτη θεωρείται ρατσισμός.

Τα αποτελέσματα της ραγδαίως αυτής επιδεινωμένης καταστάσεως είναι πλέον ορατά απ΄όλους. Δημιουργία γκέτο, πείνα, εξαθλίωση, θλιβερή εικόνα των πόλεων, εγκληματικότητα και υπερπληθωρισμός των ελληνικών φυλακών.

Απελπισμένοι οι κάτοικοι των περιοχών της πρωτεύουσας, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο απ’ τις επιπτώσεις των απρόσκλητων αυτών μεταναστών, ήτοι του κέντρου των Αθηνών, των Αμπελοκήπων, του Αιγάλεω, του Βύρωνα, των Κ. Πατησίων, της Καισαριανής, του Παγκρατίου και του Περιστερίου, οργάνωσαν πρόσφατα μεγαλειώδη διαδήλωση στην Ομόνοια με αίτημα «να γίνουν σεβαστά όλα τα δικαιώματα του έλληνα πολίτη και μετανάστες μπορούμε να δεχόμαστε μόνον όταν υπάρχει εργασία γι’ αυτούς».

Ευελπιστούμε ότι οι εκδηλώσεις αυτές θα αφυπνίσουν τους ασχολούμενους με τα διάφορα σκάνδαλα πολιτικούς μας, προτού οι έλληνες πολίτες αρχίσουν να εγκαταλείπουν ομαδικά τις όμορφες συνοικίες στις οποίες διαμένουν.

Του Επισμηναγού (Ι) Σ.Α.
Γεωργ. Β. Κασσαβέτη


Σχολιάστε εδώ