ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ…

Οι βουλευτές που την οργάνωσαν είχαν πάρει μέρος και στο περίφημο δείπνο στο σπίτι του ευρωβουλευτή πριν από 12 χρόνια όπου είχε παρθεί η απόφαση να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Κ. Καραμανλή για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Στο δείπνο είχαν τότε συμφωνήσει να δώσουν το παρών 30 βουλευτές, αλλά την ύστατη ώρα είχαν… κάνει πίσω οι Απ. Σταύρου και Σπ. Σπύρου.

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, από αυτούς τους βουλευτές ήταν και στην τιμητική εκδήλωση για τον κ. Βαρβιτσιώτη, αλλά με διαφορετική διάθεση και σε άλλο κλίμα, ωστόσο το γεγονός εντάχθηκε στη γενικότερη κινητικότητα που προηγήθηκε και είχε να κάνει με τη μετα-Καραμανλή εποχή. Το βέβαιο είναι ότι όλοι ανεξαιρέτως είχαν στόχο να δηλώσουν την πολιτική παρουσία τους και την επιδίωξή τους να επιβιώσουν, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα λειτουργήσουν εκ νέου ως «ομάδα».

Θα διαπραγματευθούν σκληρά με τους επίδοξους διαδόχους του Κ. Καραμανλή ώστε να εξασφαλίσουν ανταλλάγματα για την επόμενη ημέρα, παρά το γεγονός ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους θα δυσκολευτούν να στοιχηθούν πίσω από την Ντόρα.

Η τελευταία ήταν στην εκδήλωση, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες σημείωναν ότι έδειχνε να βρίσκεται… έξω από τα νερά της! Σε διπλανές της θέσεις μάλιστα, βρέθηκαν στελέχη με τα οποία η ίδια δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων, από τον Αντ. Σαμαρά μέχρι τον Π. Μολυβιάτη, αλλά και τον Κ. Σταϊκούρα. Ορισμένοι από τους οργανωτές ήλπιζαν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα έδινε το παρών κι ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, κάτι που δεν συνέβη και στη συνέχεια… δήλωναν απογοητευμένοι.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης 26 βουλευτές και στελέχη μετακινήθηκαν στη παρακείμενη «Αίγλη», όπου στις συζητήσεις τους κυριάρχησαν οι πολιτικές εξελίξεις, η πορεία της κυβέρνησης και οι προοπτικές της εν όψει εκλογών.

Οι περισσότεροι έσπευσαν να υπογραμμίσουν ότι τους ενδιαφέρει «όλη η Νέα Δημοκρατία» και όχι ένα μικρό η μεγαλύτερο κομμάτι της, θέλοντας έτσι να διασκεδάσουν κάποιες εντυπώσεις ότι θα στρατευθούν πίσω από συγκεκριμένο «δελφίνο».

Η απόφαση να οργανωθεί εκδήλωση προς τιμήν του κ. Βαρβιτσιώτη είχε ληφθεί μήνες πριν, από τη στιγμή που ο τελευταίος είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την πολιτική και θα… γράψει τα απομνημονεύματά του. Εκείνος που εντυπωσίασε με την ομιλία του ήταν ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδης, τόσο για τις απόψεις του για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και για θερμά λόγια που είπε για τον κ. Βαρβιτσιώτη. Τον κ. Λαμπρινίδη είχε επιλέξει για ομιλητή ο κ. Βαρβιτσιώτης, ενώ ο έτερος ομιλητής, ο Λ. Κύρκος, ήταν κοινής αποδοχής και από την ομάδα των βουλευτών. Χαρακτήρισε μάλιστα τον τιμώμενο πολιτικό «κόσμημα της πολιτικής ζωής». Εν κατακλείδι η εκδήλωση είχε όλα τα χαρακτηριστικά εκδήλωσης που οργανώνεται για να τιμηθεί κάποιος απόστρατος καλλιτέχνης θεάτρου ή του λαϊκού τραγουδιού!..


Σχολιάστε εδώ