ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

• Αιφνιδιάστηκαν όλοι –πλην ενός– οι βουλευτές που ενεπλάκησαν με οποιονδήποτε τρόπο σε υποθέσεις σκανδάλων, από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Mega.

Το μήνυμα του κ. Καραμανλή ήταν σαφές: Άμα δείτε το όνομά σας στις λίστες, να μου γράψετε! Ο μόνος που δεν… έπεσε από τα σύννεφα ήταν, όπως μαθαίνω, ο Θ. Ρουσόπουλος. Πρώτον διότι συνεργάστηκε οκτώ χρόνια με τον Κ. Καραμανλή και γνωρίζει καλά την ιδιοσυγκρασία του. Δεύτερον γιατί είναι σε συχνή επικοινωνία με τον Γ. Αγγέλου, άρα έχει ενημερωθεί σχετικά με τις προθέσεις του πρωθυπουργού. Δεν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο μήνα ο κ. Ρουσόπουλος έχει διακόψει οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα. Μάλιστα δεν έδωσε το «παρών» ούτε στην ομιλία του πρωθυπουργού στον Ασπρόπυργο, που τυπικά ανήκει στην εκλογική του περιφέρεια. Στοίχημα δεν βάζω, αλλά έχω την αίσθηση ότι ο κ. Ρουσόπουλος δεν θα περιμένει τις τελικές αποφάσεις του κ. Καραμανλή. Θα ανακοινώσει πρώτος τις δικές του αποφάσεις…

• Μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες και αποτύπωνε Ντόρα και Σαμαρά να ανταλλάσσουν ένα αμήχανο χαμόγελο στις κυλιόμενες σκάλες του «Ιντερκοντινένταλ» ήταν μόνο η… μισή αλήθεια απʼ όσα πραγματικά συνέβησαν στο Συνέδριο του «Εκόνομιστ». Η υπουργός Εξωτερικών έφθασε στο ξενοδοχείο ενώ στο βήμα βρισκόταν ο υπουργός Πολιτισμού, προτίμησε όμως να παραμείνει στο σαλόνι μέχρι εκείνος να τελειώσει την ομιλία του. Για να μη χρειασθεί ενδεχομένως να χειροκροτήσει. Αλλά κι ο κ. Σαμαράς, γνωρίζοντας ότι αμέσως μετά θα μιλούσε η Ντόρα, έσπευσε να αποχωρήσει από την αίθουσα. Πάνω στην προσπάθειά τους να… αποφύγουν ο ένας τον άλλον, συναντήθηκαν στις κυλιόμενες σκάλες του ξενοδοχείου. Με διαφορετική κατεύθυνση ο καθένας…

• Ορισμένοι στην κυβέρνηση δεν θέλουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Σχετικά με τις ευρωεκλογές, εννοώ… «Αν η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ είναι μεταξύ 3 και 4 μονάδων, το αποτέλεσμα είναι διαχειρίσιμο», σημειώνει στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες της η Φ. Πάλλη-Πετραλιά. Εκεί που… παίρνουν φωτιά τα τόπια είναι αν διαφορά είναι μικρότερη. «Αν είναι κάτω από 3 μονάδες, τότε θα πάμε στη Ρηγίλλης νʼ ανοίξουμε σαμπάνιες»… προειδοποιεί. «Ντομ Περινιόν» υποθέτω, καθόσον η αστική καταγωγή της Φάνης καθιστά απαγορευτική την κατανάλωση μιας απλής… «Καϊρ Ρόδου».

• Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι… αρμόδιες υπηρεσίες μετά το «καμπανάκι» που σήμανε η εδώ αμερικανική πρεσβεία σχετικά με τα «κύματα μεταναστών» που καταφθάνουν στην Ελλάδα. Η προειδοποίηση αφορά κατά πρώτο λόγο όσους προέρχονται από το Αφγανιστάν, τους οποίους οι Αμερικανοί με μια δόση υπερβολής τους θεωρούν… μελλοντικούς τρομοκράτες που θα αναπτύξουν δράση στη χώρα μας! Για τον κίνδυνο αυτό έχει ενημερωθεί και η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών από τον κ. Σπέκχαρντ, ο οποίος το θέτει σε κάθε συνάντησή του με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Το πρόβλημα παίρνει μεγάλες διαστάσεις αν λάβει κανείς υπόψη του ότι, σύμφωνα με ανεπίσημους υπολογισμούς, κατά τη διάρκεια του 2008 μπήκαν (παράνομα εννοείται…) στην Ελλάδα κάπου 50.000 Αφγανοί!

• ΝΕΑ… τηλεοπτική αναμέτρηση αύριο για Καραμανλή-Παπανδρέου. Το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εμφανισθεί στο Mega, ενώ το βράδυ θα προβληθεί η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Alter και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Υπενθυμίζεται ότι πρώτο το «ΠΑΡΟΝ» είχε γράψει την περασμένη Κυριακή για τις δύο συνεντεύξεις του κ. Καραμανλή, με πρώτη αυτή στο Mega που προβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη και δεύτερη αυτή που θα ακολουθήσει, αύριο βράδυ, στο Alter.


Σχολιάστε εδώ